10x de beste draagzakken voor het comfortabel dragen van je baby

10x de beste draagzakken voor het comfortabel dragen van je baby

Moeder worden is een van de meest bijzondere ervaringen in het leven. Het kan echter ook behoorlijk ingewikkeld en verwarrend zijn als het gaat om alle verschillende babyspullen die je moet kopen. Van het verschonen van luiers tot het voeden van baby's, er komt veel bij kijken! Ook een draagzak of draagdoek is één van die dingen waar je mogelijk geen keus in kunt maken, simpelweg omdat er ontzettend veel soorten en materialen te koop zijn. En het is natuurlijk erg belangrijk dat het voor zowel moeder als kind comfortabel is en ergonomisch verantwoord. Het dragen van je kindje is een bijzondere tijd, en een draagzak wil je dan ook zorgvuldig uitzoeken.

Om het je een beetje makkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met de beste draagzakken voor elke fase van de ontwikkeling van je kind. Of je nu net begint of al een pro bent in het dragen van baby's, in deze lijst vind je de perfecte draagzak voor jou!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste draagzak

De beste draagzak: iDeryan Meinkind Draagzak

Uit ons onderzoek is gebleken dat de iDeryan Meinkind Draagzak de beste op de markt is. De Deryan draagzak waarmee je jouw kindje stijlvol mee op pad neemt.
Over ieder aspect van de draagtas is bij het ontwerp nagedacht, zodat jij en je kindje verzekerd zijn van gemak en veiligheid. Deryan Draagzak is geschikt voor kinderen van 3-20kg.
 

Deryan Meinkind Draagzak Buikdrager 4-in-1

De draagzakken van Deryan is een draagzak waarmee jij stijlvol op pad gaat met je kindje. Dit is een draagzak waarmee je je kindje kan buik dragen, maar ook voorwaarts, heup of op de rug kan dragen. Deze draagzak is geschikt voor baby's vanaf 3kg tot een gewicht van 20kg. Je kunt deze draagzak dus gebruiken vanaf de geboorte. Omdat deze draagzak beschikt over ademende luchtgaas is deze draagzak geschikt voor alle seizoenen. Vooral fijn voor de hete zomer, dit houdt je baby dan koel omdat het goed doorademt. De draagzak beschikt over verstelbare banden waardoor hij altijd past. Door de zachte schouderbanden draagt het zeer comfortabel. Dit is dus een fijne comfortabele draagzak voor zowel moeder als baby.

Voordelen:

4 in 1

Stijlvol

Zeer comfortabel

Top product

Tula Free to Grow Linen Sand ergonomische draagzak

De bekendste babydraagzak van Tula is nu ook verkrijgbaar in een geweven uitvoering met 52% Flax linnen en 48% gekamd katoen. Linnen is van nature een koele stof en door de combinatie met de zachte gekamde katoen draagt deze babydraagzak zacht en comfortabel voor je kindje en voor jou. De Tula Free-to-Grow is een comfortabele draagzak, waarin je kindje vrijwel vanaf de geboorte in een goede ergonomische houding dichtbij je kan zijn. De Tula Free-to-Grow is momenteel eigenlijk de standaard als het gaat om ergonomische babydragers. Geschikt als buik- en rugdrager, draag je je kindje zonder insert vrijwel vanaf de geboorte (3,2 kilo) maat 56, in een goede ergonomische houding. Dit betekent dat je kindje een goede knie-tot-knie ondersteuning heeft, de billetjes lager zitten dan de knietjes (M-houding) en dat de rug een natuurlijke bolling kan aannemen. Maar ook dat de drager het gewicht van je kindje goed verdeelt over jouw bovenlichaam. Kortom: alles wat je zoekt in een babydrager! De Free-to-Grow groeit als het ware met je kindje mee omdat het rugpand zowel in de breedte als in de lengte te verstellen is. In de lengte kan dit door handige gespen, in de breedte door een systeem met drukknopen. Hierdoor is de Free-to-Grow in de breedte in 3 standen te gebruiken voor optimale ondersteuning.

Voordelen:

Ergonomisch

Koele stof

Vanaf de geboorte te gebruiken

Nummer 2

Deryan Meinkind Draagzak ergonomische draagzak

In de ergonomische Deryan Meinkind draagzak kan je jouw baby in alle veiligheid en comfort meedragen. De Meinkind zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en dankzij de ergonomische M-zitpositie zijn de beentjes en heupen van je kindje steeds optimaal gepositioneerd. Ook de rug en de nek worden op een comfortabele wijze beschermd. De Meinkind draagzak kan op de rug of op de buikgedragen worden. Dankzij de brede en zachte heupgordel en de gewatteerde schouderbanden is deze Meinkind draagzak ook prettig om te dragen. De riemen zijn makkelijk verstelbaar zodat een perfecte pasvorm voor je kindje kan aangenomen worden. Aan de voorkant zit een klein handig vakje waarin je sleutels, geld of telefoon in kunt opbergen. De Meinkind draagzak is geschikt voor kinderen van 3 tot 15kg.

Voordelen:

Vanaf 3kg

Brede en zachte heupgordel

Verstelbare riemen voor perfecte pasvorm

Nummer 3

Ergobaby Embrace Draagzak Baby Cream

De Ergobaby Embrace heeft het comfort en de zachtheid van een rekbare draagdoek en het gebruiksgemak van een draagzak! De Embrace is speciaal ontwikkeld voor de eerste maanden na de geboorte, om je kindje ergonomisch te kunnen dragen zonder verkleinkussen. Deze draagzak is geschikt vanaf de geboorte (maat 50/56, minimumgewicht 3,2 kg en minimumlengte 50,8 cm) tot 11,3 kg, ongeveer 12-18 maanden. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe snel je kindje groeit. Door de tailleband 2 keer om te slaan maak je het rugpand korter en de zit smaller voor je pasgeboren kindje. Deze draagzak heeft gekruiste schouderbanden voor extra comfort. Met deze draagzak kun je je kindje met het gezichtje naar je toe en van je af dragen*. Dit is de perfecte draagzak om mee in te stappen en te kijken of het dragen bij jullie past! Ben je er van overtuigd, kun je na een aantal maanden overstappen naar een Ergobaby Adapt of Omni.

Voordelen:

Ergonomisch

Zachte stof

Vanaf de geboorte

Nummer 4

GoldBaby Multi Power draagzak babydrager

Op zoek naar een ergonomische draagzak in de kleur zwart die stevigheid garandeert maar tegelijk ontzettend stijlvol is? We laten je graag kennis maken met onze nieuwe, verbeterde variant op het al supergave Multi Power draagzak! We hebben het Multi Power draagzak nog mooier kunnen maken. Veilig: Draagzak is uitgerust met YKK gespen, de beste gespen in de markt. Ergonomisch: Door een breed zitvlak hoef jij je geen zorgen te maken of kindje wel goed zit. Beschermingsmutsje: ter ondersteuning van het hoofdje, en eventuele slechte weersomstandigheden is het model voorzien van een mutsje. Gemak: Erg makkelijk te gebruiken, door een instructieflyer wordt de drager optimaal voorbereidt voor het dragen van het kindje. Inclusief schouderriembeschermers: Beschermt je draagzak tegen speeksel en kwijl en geef je baby een veilig en zacht voorwerp om op te bijten. Houdt de drager droog en schoon. De Multi Power draagzak is gemaakt van babyvriendelijk (Oeko-Tex 100 Standard gecertificeerd) materiaal.

Voordelen:

Ergonomisch

Inclusief draagtas

Makkelijk in gebruik

Nummer 5

Wat is een draagzak precies?

Een draagzak of 'drager' kun je zien als een kant en klare zak waarin je je kindje bij je kunt dragen. Op die manier heb je je handen vrij en kan je bijvoorbeeld huishoudelijke taken doen terwijl je kindje geborgen en veilig is bij zijn of haar mama. Maar ook als je een wandeling maakt of een boodschapje doet is een draagzak de ideale uitvinding. Baby's hebben 9 maanden lang in de baarmoeder gezeten en hebben na de geboorte enorm veel behoefte aan huid op huid contact met de moeder. Het voelen van de hartslag, de ademhaling en de geur van de moeder voelt enorm vertrouwd en geeft je kindje een rustig en geborgen gevoel. Veel baby's vinden het niet fijn om alleen in een wiegje of kinderwagen te liggen en dan is het ontzettend fijn om je kindje dicht bij je te dragen. Dit kan door middel van een draagdoek, waarbij je je kindje in een doek met knopen om je heen wikkelt, maar sommige mensen vinden dit ingewikkeld en kiezen liever voor een draagzak. Met een draagzak stop je je kindje snel bij je en kan je door middel van riempjes en gespen de draagzak op maat maken. De meeste draagzakken zijn vanaf de geboorte al te gebruiken tot een leeftijd van een jaar of 2 a 3. Dit hangt helemaal af van de soort draagzak die jij kiest.

Over de soorten draagzakken gesproken, je hebt draagzakken die op op de buik draagt, maar ook draagzakken waarbij je je kindje kan rug dragen. Er zijn verschillende merken op de markt met ieder hun voor- en nadelen.

Waarom een draagzak kopen?

Je kindje dragen in een draagzak heeft vele voordelen voor zowel moeder als kind.

Contact

Honderden jaren geleden werden baby's tot hun peutertijd gedragen door hun moeder. Dit moest ook wel, omdat het anders voor baby's niet veilig was om alleen achter te laten. Baby's zijn wat dat betreft 'nestblijvers' zoals poesjes en veulens. Baby's blijven bij hun moeder net zoals aapjes dat doen. Bij de moeder in hun armen vinden baby's bescherming, liefde, voeding en beweging. Nu we in een moderne tijd leven en we veilige slaapkamers hebben voor onze baby hebben baby's alsnog veel behoefte aan het contact van hun moeder. Het voelen van de hartslag, de ademhaling en het horen van die vertrouwde stem maakt je baby kalm en geeft een gevoel van rust. Meestal merk je het ook meteen aan een baby die wordt gedragen. Ze zijn rustig en tevreden.

Vertrouwd

Het is vertrouwd voor je baby om gedragen te worden. In de baarmoeder voelt de baby warmte, hij of zij hoort je stem, je hartslag en beweging. Als je baby wordt gedragen ervaart hij of zij diezelfde geluiden en bewegingen.

Onderzoek

Er zijn vele onderzoeken gedaan wat het effect is van het dragen van je baby. Er wordt steeds meer bekend dat het ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby. Het remt de afgifte van stresshormonen en bevordert de afgifte van kalmerende hormonen, en dat maak het dat de hersenen van je baby goed kunnen ontwikkelen. Als je baby zich dichtbij de moeder of vader bevindt zijn allerlei lichaamsfuncties stabielen. De hartslag, ademhaling en temperatuur worden beter gereguleerd en de baby kan hierdoor beter groeien.

Veilige leeromgeving

Omdat baby's die gedragen worden veel kunnen zien vanaf hun gezellig plekje bij papa of mama, leren ze veel. Ze zien alles wat jij doet en kunnen gezellig met je meekijken. Maar ook kunnen ze zich afschermen wanneer ze behoefte hebben aan rust door hun hoofdje weg te draaien en lekker tegen papa of mama aan te gaan liggen.

Een hechte band

Een baby die gedragen wordt leert erop vertrouwen dat de ouders zijn behoeftes erkennen en vervullen. Ouders en baby's leren veel sneller elkaars signalen en hierdoor onstaat er een betere hechting. Ook al lukt dit niet altijd, je baby voelt dat de ouders er voor hem of haar is. De baby voelt zich veilig en dit legt een basis voor een gezond vertrouwen in de wereld en in zichzelf.

Draagzak kopen? Houd hier rekening mee

Gewicht

Als je je kindje vanaf de geboorte wil gaan dragen is het aan te raden om te kijken naar een draagzak die ook geschikt is voor een pasgeboren baby. Niet alle draagzakken zijn hiervoor geschikt en pas te gebruiken bij een minimaal aantal maanden. De meeste draagzakken zijn te gebruiken tot een gewicht van ongeveer 15 kilo.

Vroeggeboorte

Als je baby te vroeg is geboren is een draagzak niet altijd geschikt. Let hier dus goed op als je kindje te vroeg werd geboren. Huid of huid contact is dan ook extra belangrijk.

Gezichtje vrij

Let er altijd goed op dat het gezicht van je pasgeboren baby vrij is. Pasgeboren baby's kunnen hun hoofdje nog niet optillen en als zij met hun neusje tegen jou borst aan liggen kan dit verstikkingsgevaar opleveren. Houd dit dus altijd goed in de gaten.

Maat van de draagzak

Er zijn diverse maten draagzakken te koop, de ene is geschikt vanaf de geboorte, en de andere pas geschikt wanneer je kindje een aantal maanden oud is. Dan heb je ook nog draagzakken die geschikt zijn voor peuters. Let er dus altijd goed op welke maat je aanschaft. Je hebt ook draagzakken die met je kindje meegroeien. Met deze soort kun je dus een aantal jaar vooruit. Kijk ook goed als je de draagzak gaat gebruiken in welke verschillende posities je de draagzak kan gebruiken.

Ergonomische draagzak

Als jij een draagzak wil gaan kopen voor je baby of kindje, dan is het aan te raden om te kiezen voor een ergonomische draagzak. In ergonomische draagzakken zit je kindje in de zogeheten kikkerhouding en dit is een veilige houding voor je kindje. Als je je kindje ergonomische draagt dan heeft je kindje een natuurlijke houding. De heupjes staan in de juiste positie. Een draagzak die ergonomisch is houdt er rekening mee dat het voor de drager als voor het kindje anatomisch verantwoord is. De draagzak is dan goed ondersteund. Als een draagzak niet ergonomisch is dan bestaat het gevaar voor heupluxatie doordat je kindje geen natuurlijke houding heeft.

Juiste hoogte baby

Je weet dat je baby op de juiste hoogte is, als je je baby een kusje kan geven op zijn of haar voorhoofd.

Draagjas

Wist je dat er speciale jassen zijn waarbij je je kindje comfortabel bij je kan dragen in de draagzak? Een jas aantrekken en je jonge baby in de draagzak meenemen is vaak niet comfortabel. Je hebt een goede draagzak en je wil dat de draagzak goed zit. Over je jas heen zit vaak niet fijn, en onder je jas krijg je je jas niet meer goed dicht waardoor je het koud kan krijgen.

Temperatuur

Op warme dagen is het soms moeilijk in te schatten wat je je baby moet aantrekken, en als je hem of haar dan in de draagzak hebt kan het voor je baby al gauw te warm worden doordat hij tegen jou lichaam aan ligt. Controleer dus regelmatig de temperatuur van je kindje door in de nek te voelen. Als deze klam aanvoelt dan heeft je kindje het te warm.

Wasbaar

Baby's hebben weleens een ongelukje, - spugen of poepen is dan ook iets wat regelmatig voorkomt. Mocht je een ongelukje hebben, dan is het fijn dat je de draagzak kunt wassen zodat hij weer fris en schoon is. Let bij je aankoop dan ook of de draagzak wasbaar is.

Ergonomische houding

We hebben net al besproken dat het belangrijk is voor je kindje dat hij of zij ergonomisch wordt gedragen. Dit houdt in dat hij of zij de kikkerhouding heeft. Let hier dan ook op als je je kindje in de draagzak hebt gedaan of de knietjes hoger dan de billetjes zitten en hij een bol ruggetje heeft. Je kan erop letten dat je vanaf het ene voetje naar het andere voetje een 'M' kan zien.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Om te bepalen wat voor jou de beste draagzak is kan je jezelf een aantal vragen stellen. Is de draagzak makkelijk verstellen in breedte en hoogte? Is het een soepele comfortabele stof? Is de draagzak ergonomisch? Wie gaat het kindje dragen? Als zowel jij als je partner een draagzak gebruiken kijk dan naar wat jullie beide fijn vinden in de zoektocht naar een draagzak.

Zolang als jij dat wenst. Baby's worden over de hele wereld gedragen. Zorg er wel voor dat de draagzak lekker zit en dat de banden mooi over je schouders en rug lopen.

De draagzak is veilig bij juist gebruik. Controleer altijd of alle riemen goed vast zitten. Een draagzak is niet aan te raden tijdens het fietsen, autorijden of rennen.

Veel draagzakken zijn geschikt om te gebruiken vanaf de geboorte. Je kan je kindje dus vanaf de geboorte in een draagzak bij je dragen.