10x het beste loopstoeltje voor je kindje

10x het beste loopstoeltje voor je kindje

Een loopstoel is een rijdend zitje met tafeltjes voor je baby zodat het al van kleins af aan kan oefenen om te lopen en zelfstandig te spelen. Bij de aankoop van een loopstoel zijn er een aantal verschillende factoren belangrijk. Vooral de veiligheid van het product is een belangrijk punt, je wilt natuurlijk niet dat er iets gebeurt met je kind. Ook de prijs, het gebruiksgemak en het design zijn uitermate belangrijk om de juiste loopstoel te kiezen voor je kleintje.

Het kiezen van de juiste loopstoel voor je kind kan een lastige taak zijn omdat er zoveel keus is en omdat je misschien niet goed weet waar je allemaal op moet letten. Je dient namelijk niet alleen rekening te houden met de verschillende soorten loopstoeltjes, maar laat jezelf vooral ook goed informeren of loopstoeltjes je baby zullen helpen in de ontwikkeling.

Na het lezen van deze blog, heb je een beter idee van de verschillende soorten loopstoeltje en wat ze allemaal bieden. In onze top 5 beste loopstoeltjes lees je welke er het beste zijn beoordeeld. Dit maakt de keuze misschien wel een stukje makkelijker voor je.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Het beste loopstoeltje

Beste loopstoeltje - Baninni Loopstoel Classic 2-in-1

Beste inklapbare loopstoel - Twinky® Loopstoel – Gold – Inklapbare Baby Loopwagen & Loopkar met 3-delige speelset – Babywalker & Loopstoeltje inclusief Voetenmat en Steel

De Baninni Loopstoel Classic 2-in-1 is de beste omdat hij veelzijdig is. Hij kan worden gebruikt als een wagen om in te lopen en als een schommelstoel. Hij heeft een stevig frame met een wasbare zitting. Dankzij de leuke speeltjes vermaakt je kindje zich geweldig en kan het veilig de ruimte ontdekken.

Baninni Loopstoel Classic 2-in-1

Met deze unieke loopstoel van Baninni kan uw kleine de hele wereld verkennen op eigen houtje. Als uw kind niet wil lopen, kan de loopstoel eenvoudig worden omgezet in een schommel. De walker is geschikt voor kinderen van 6 maanden en tot een maximum gewicht van 12 kg. Het speelblad met muziek en geluid zal uw kind veel plezier geven. Het loopstoeltje is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek en de zitting kan worden gewassen met de hand.

Voordelen:

Muziek en geluid

In drie hoogtes verstelbaar

Inklapbaar

Nummer 1 - Favoriet

Twinky® Loopstoel – Gold – Inklapbare Baby Loopwagen

Eindeloos veel speelplezier Met een 3-delige speelset en vrolijke kleuren is deze slimme baby walker veel meer dan alleen een looptrainer. Of je kleintje nou van speelballen, spelletjes of geluid houdt; met de Twinky® loopwagen is jouw dreumes urenlang zoet. De Twinky® loopstoel bestaat uit zwaar materiaal zodat je kindje zonder omvalgevaar z’n gang kan gaan! Optimaal gemak Wat maakt de Twinky® looptrainer zo speciaal? Deze vrolijke wagen is volledig inklapbaar! Zo berg je ‘m gemakkelijk op onder het bed of in de kast en neem je de baby walker zonder moeite mee op pad.

Voordelen:

Veel speelplezier

Inklapbaar

Zwaar materiaal

In meer kleuren verkrijgbaar

Nummer 2

Hibaby Inklapbare Loopstoel Met Speelset

De loopstoel van HiBaby ondersteunt je kindje bij het zelfstandig leren lopen. Vanaf het moment dat je kindje goed kan zitten, is de loopstoel van Hibaby geschikt voor gebruik. Het biedt talloze opties om je kleine uren veilig en comfortabel bezig te houden. Succes gegarandeerd. Naast plezier ondersteunt de loopstoel tegelijkertijd de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van je kindje. De loopstoel is in hoogtes verstelbaar en heeft een leuk speelblad met allerlei activiteiten waar je kindje zich uren mee kan vermaken. De bekleding is gevoerd voor extra comfort en is makkelijk afneembaar plus wasbaar in de machine. De HiBaby loopstoel klap je eenvoudig en zeer plat in, zodat je deze makkelijk kan opbergen onder het bed of in de kast.

Voordelen:

Meerdere kleuren verkrijgbaar

Makkelijk plat op te bergen

Comfortabele voering in zitje

Nummer 3

Fisher-Price Jumperoo, Babyhobster, activiteitencentrum voor baby's

licht, geluid en muziekspeelgoed zoals verlichte piano, bijtring, ringen om te schuiven, draaibare apenbal, draaimechanisme en nog veel. Spelenderwijs leren en ontwikkelen - globale motoriek: springen en balanceren op het puntje van de voet en met alle speelgoed en activiteiten binnen handbereik, ontwikkelt je baby zijn motorische vaardigheden. Zintuiglijke vaardigheden: felle kleuren, licht, texturen en geluiden. Nieuwsgierigheid en verbazingwekkend: je aanstaande ontdekkingsreiziger zal de relatie tussen oorzaak en gevolg door het spel leren, hoe het de lichten activeert, muziek en geluiden te communiceren met het speelgoed. Dit product mag alleen worden gebruikt voor een kind dat zijn hoofd zonder hulp kan recht houden. Draagbaar, in hoogte verstelbaar, ruimtebesparend ontwerp. Baby's favoriete Fisher-Price Rainforest-vrienden zijn klaar om te spelen op de speelboog met zachte zijkanten - met nog meer zintuiglijk stimulerend activiteitenspeelgoed binnen handbereik van de baby. Er is een kleurrijke, oplichtende piano met regenboogtoetsen om op te spelen, een bobbelkikkerbijtring om op te kauwen, een klikkende ringstang om 3 kleurrijke ringen heen en weer te schuiven en een rups om op weg te klikken. Baby's natuurlijke spring- en schopbewegingen zorgen ervoor dat het zitje op en neer stuitert voor een echt leuke en opwindende rit - en het springen van de baby wordt beloond met licht, geluid en muziek.

Voordelen:

Zitje is machine wasbaar

360 graden draaibaar voor urenlang speelplezier

Lichtjes

Muziek en grappige geluiden bij elke sprong

Nummer 4

Baby Walker - Loopstoeltje - Looptrainer - Babyschommel

De baby hop voor deurkozijn is geschikt voor de meeste deuren. De schommel is in hoogte verstelbaar en kan worden aangepast aan de specifieke omstandigheden. Stabiele deurkozijnklem maakt een veilige bevestiging aan het deurkozijn mogelijk Veiligheidsgordel kan eenvoudig en veilig worden aangepast aan de grootte van de baby Het lichte frame maakt eenvoudig te dragen en op te bergen Sterke en veilige deurkozijnklem In hoogte verstelbaar Verstelbare schouderriemen en dubbele veiligheidssluiting Volledig ondersteunend zitje dat ervoor zorgt dat het kind in de juiste houding blijft zitten

Voordelen:

Verstelbare schouderriemen en dubbele veiligheidssluiting

In hoogte verstelbaar

Je kind blijft op zijn plek

Nummer 5

Wat is een loopstoel precies?

Een loopstoel is een zitje welke met een frame op de grond staat. Er zijn verschillende modellen op de markt te verkrijgen met elk een eigen functie. De bedoeling van een loopstoel is dat je je kind meer bewegingsvrijheid geeft, door zich te kunnen verplaatsen, oefenen met zelfstandig leren lopen en zelfstandig leren spelen.

Voor wie?

Loopstoelen kunnen gebruikt worden door jonge kinderen die zelfstandig kunnen zitten en waarbij de voetjes de grond raken. Dit is ongeveer vanaf een leeftijd van 6+ maanden. Je kind hoeft nog niet zelfstandig te lopen maar hij of zij moet wel al sterke beentjes hebben om de loopstoel te kunnen voortbewegen. Daarnaast is het heel belangrijk dat de voeten de grond raken zodat je kind een stabiele ondergrond heeft om zich af te zetten.

Is je kind met 6 maanden nog niet sterk genoeg om zelfstand rechtop te kunnen blijven zitten? Begin er dan nog niet aan. De wervelkolom en nekwervels zijn nog niet sterk genoeg waardoor het je kindje ontzettend veel energie kost om goed in het zitje te blijven zitten. Daarnaast is het niet goed voor het lijfje van je baby omdat hij of zij hiermee een niet ergonomische houding aanneemt.

Er zijn drie typen loopstoeltjes:

Zweefmodel

Met een zweefmodel loopstoel zit je kind in het zitje in het midden van het frame en kan je kind makkelijk rollen. Voorop het wagentje zit een speelblad waar speeltjes staan met leuke geluidjes en bewegingen. Op deze manier trigger je alle zintuigen en geeft het een positieve invloed op de ontwikkeling van je kind. Doordat er onderaan het frame wieltjes zitten kan je baby met een loopbeweging het wagentje vooruit- en achteruit bewegen. Zo kan je kleintje zelf de wereld verkennen en tegelijk het lopen ontwikkelen. Dit type loopstoel is een prima loopstoeltje voor je kindje om wat meer vrijheid te geven. Tegelijkertijd heb jij lekker even je handen vrij. Wie wil dat nou niet?

Springstoel

Een springstoel oftewel een jumper is een soort van loopstoel waarin kindjes zitten en zichzelf omhoog en omlaag kunnen laten springen. De jumpers beschikken over elastieken zodat het een verend effect geeft en je kind springende bewegingen kan maken. Daarnaast hebben de springstoelen een activitycenter met speeltjes om hen heen zodat dit een positieve invloed heeft op de mentale ontwikkeling van je kind. Een springstoel zorgen voor veel plezier en daarnaast worden de beentjes ook nog is sterker. Zo zal je zien dat het uiteindelijk zorgt voor een stabiele houding zodat stapjes zetten misschien makkelijker gaat. Dit type loopstoel is de meest uitgebreide loopstoel op de markt verkrijgbaar.

Schommel

Een schommelstoeltje wordt vaak in de deuropening gehangen. Het is een zacht zitje met touwen naar boven bevestigd aan het bevestigingspunt. Je kind creëert hier geen zithouding maar een rechtophouding doordat het zitje ook om zijn of haar heupjes en middel vast zit. Je ontdekkende kindje kan hiermee lekker wat rechtop bewegen zonder dat jij er maar heel de tijd bij hoeft te blijven staan. Je kunt dit tuigje zo afstellen dat de voetjes en tenen de grond raken en de beentjes lekker kunnen afzetten. Sommige systemen beschikken ook over een spring elastiek in het midden zodat er iets meer uitdaging ontstaat voor je kleintje. Met dit type loopstoel zorg je dat je kind in het tuigje blijft zitten, zichzelf lekker kan vermaken maar niet ver van zijn of haar plek zal komen.

Waarom een loopstoel kopen?

Als het om baby's gaat, is er niets belangrijker dan ze de best mogelijke omgeving te bieden om te leren en te groeien. Daarom is het belangrijk om de juiste loopstoel voor je kind te kiezen - een loopstoeltje waarmee het leert ontdekken en veilig leert lopen.

Tips voor het kiezen van de juiste loopstoel

1) Zorg er eerst en vooral voor dat de loopstoel veilig is voor je kind. Controleer het gewicht en de leeftijd van je kind om er zeker van te zijn dat de loopstoel geschikt is.

2) Zorg er ten tweede voor dat de rollator wielen heeft die verschillende oppervlakken aankunnen. Een loopstoeltje met hardhouten of tegelvloeren moet bijvoorbeeld wielen hebben die het oppervlak kunnen vastgrijpen.

3) Zorg er ten derde voor dat de stoel verstelbaar is om een ??comfortabele pasvorm voor je kind te garanderen, voor baby's die zelfstandig kunnen zitten tot in de peuterjaren.

4) Overweeg functies zoals muziekjes en speelgoed wat beweegt om de kleintjes bezig te houden terwijl ze door het huis of de tuin lopen!

Ontwikkeling

Een loopstoel ondersteunt je kindje bij het zelfstandig leren lopen. Vanaf het moment dat je kindje goed kan zitten, is een loopstoel geschikt voor gebruik. Fabrikanten zeggen dat benen sterker worden en je baby zal weten hoe hij of zij de beentjes op de juiste manier moet gebruiken om zichzelf voort te bewegen. Naast plezier ondersteunt de loopstoel tegelijkertijd de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van je kindje. De meeste loopstoelen zijn in hoogtes verstelbaar en hebben een leuk speelblad met allerlei activiteiten waar je kindje zich uren mee kan vermaken. Het biedt talloze opties om je kleine veilig en comfortabel bezig te houden. Succes gegarandeerd!

Niet ergonomische houding

De manier waarop je baby in het loopstoeltje ‘zit’ is helaas niet ergonomisch verantwoord. De heupjes hangen naar beneden in plaats van dat ze gespreid zijn en goed ondersteund worden. Je kunt je misschien voorstellen dat als je baby nog niet zelfstandig kan staan, hij of zij dan nog niet toe is aan een houding zoals deze. In een loopstoel wordt je kindje in een houding geforceerd waar hij volgens zijn of haar groei nog niet aan toe is. Hierdoor worden spieren en gewrichten niet op de juiste manier gestimuleerd, wat de lichamelijke ontwikkeling tegen kan werken. Wees jezelf er van bewust.

Frequentie van gebruik

Er wordt geadviseerd om je kindje maximaal 20 minuten per dag in de loopstoel te laten zitten. Op deze manier beperk je de houding van je kindje niet en zal het geen verstoring in de ontwikkeling oplopen.

De maat van het zitje

Niet in elke loopstoel zitten gordels of klittenband om de zitjes te kunnen verstellen.

Afmetingen

Als je opzoek bent naar een loopstoeltje dan is het wel belangrijk dat je kijkt naar de omvang van het product wanneer het geïnstalleerd is. Een loopstoeltje is namelijk best groot en als je klein behuisd bent kan het nogal een probleem worden om vooruit te komen voor je kleintje. Of als je het stoeltje ergens wilt neerzetten moet daar ook ruimte voor zijn. Let daarom vooraf goed op wat de maten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

In hoogte verstelbaar

De meeste loopstoelen kun je in hoogte een beetje verstellen. Dit is om de juiste maat in te stellen waarop je kleintje zijn tenen op de grond komen. Zo kun je er voor zorgen dat er een veilige hoogte ingesteld is en er geen tenen tussen de wieltjes of rand van het frame komen.

Opvouwbaar en draagbaar

Vaak zijn baby loopstoeltjes een vreselijke "sta-in-de-weg". Het is dan handig dat je het loopstoeltje kunt inklappen tot een plat frame en kunt wegbergen onder een bed bijvoorbeeld. Daarnaast geeft een opvouwbare loopstoel ook meer gemak tijdens transport.

Loopstoel kopen? Houd hier rekening mee

Geldende norm

Ben je er over uit dat je een baby loopstoel wilt kopen? Let er dan in ieder geval op dat hij voldoet aan de huidige NEN-EN 1273: 2005 norm. Dit is een Europese standaard gebaseerd op onderzoek en internationale veiligheidseisen in Europa. De meeste nieuwe loopstoeltjes voldoen hier aan.

Betekenis van deze huidige norm NEN-EN 1273: 2005

1) De loopstoel moet een mechanisme hebben waardoor hij niet kan kantelen, bijvoorbeeld een blokkade op de wielen bij een ongelijk oppervlak.

2) Het zitje mag nooit plotseling los kunnen raken.

3) Het zitje moet minimaal 18 centimeter boven de grond hangen, zodat je baby niet met zijn voetjes in de ombouw vast kan komen te zitten.

4) Er mogen geen scherpe randen en kleine onderdelen aan de loopstoel zitten.

5) De loopstoel moet stevig en duurzaam zijn.

Onveilige plekken en risico's

Het lijkt leuk speelgoed maar let daarnaast ook op de risico's:

1) Trappen en afstapjes in huis zorgen ervoor dat het stoeltje kan kantelen en vallen. Je baby zit vast in het stoeltje en kan zich vervelend bezeren.

2) Kindjes zijn mobieler en kunnen hoger met hun handjes komen dan zonder loopstoel. Zo kan je kleine op gevaarlijke plekken komen waar hij voorheen niet bij kon. Hij kan breekbare, scherpe of zware dingen van tafels of kasten pakken, of aan snoeren trekken.

3) Je baby kan ineens relatief veel snelheid maken, waardoor hij hard tegen meubels of mensen aan kan botsen.

4) Ouders denken vaak dat hun kindje veilig in een loopstoeltje zit, en verliezen hun kleine dus sneller een tijdje uit het oog.

Tip: 

Is de ruimte voor je kleintje te groot om in rond te lopen met de loopstoel? Gebruik dan een traphekje om doorgangen te blokkeren. Zo kan je kindje niet de volgende ruimte in komen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

De meeste loopstoeltjes zijn te gebruiken tot een maximaal gewicht van 12 kg.

Het stoffen zitje is vaak los te koppelen zodat je het kunt wassen. Op het waslabel staan de instructies en kunnen per merk verschillen. Daarnaast is het afnemen met een natte doek ook vaak al voldoende.