15 x de beste traphekjes voor meer veiligheid 

15 x de beste traphekjes voor meer veiligheid 

Als je kindje eenmaal gaat kruipen dan is het nergens meer veilig in huis. Je zal op dit moment moeten gaan denken aan veiligheid in- en rond het huis op alle fronten. Het toepassen van veiligheidsmaatregelen voorkomt ernstige ongelukken. Je kleine ontdekkingsreiziger is je namelijk altijd te snel en te slim af wanneer hij eenmaal op avontuur gaat. Binnen no-time staat je kleine dreumes ineens midden op de trap, of wandelt hij een andere gevaarlijke ruimte binnen waar bijvoorbeeld breekbare spullen staan. Baby's, dreumesen en peuters moeten daarom beschermd worden door bijvoorbeeld met gebruik van traphekjes zodat nare ongelukken voorkomen kunnen worden. Het is dus belangrijk dat je je huis en je tuin babyproof maakt om een veilige omgeving te verzorgen waar je kind lekker kan rondbewegen. 

Ben je al aan het zoeken geweest naar een traphekje voor bij jouw in huis? Maar is het een opgave omdat er zoveel keuze op de markt is? Wij hebben alle informatie voor je opgesomd in dit artikel. We delen onze top 5 van 2023 met je en vertellen je alles wat je moet weten over de verschillende soorten traphekjes.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Het beste traphekje

Beste traphekje - Curify® Oprolbaar Traphekje

Beste traphekje onder de 40,- euro - Hauck Open N Stop Veiligheidshekje

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Curify® Oprolbaar Traphekje de beste is. 
Het Curify® Traphekje houdt jouw baby, peuter of huisdier veilig zodat jij met een gerust gevoel kunt genieten van jullie vrije tijd. Gebruik het veiligheidshekje om jouw trap te blokkeren, een kamer af te zonderen of een eigen box te bouwen en creëer een veilige ruimte waarin je kindje kan genieten!

Curify® Oprolbaar Traphekje – Handige Veiligheidshek Zonder Te Boren

Kruipt jouw kleine ontdekker ook naar alle hoeken en kamers? Met dit slimme traphekje hoef jij je geen zorgen meer te maken! Het Curify® Traphekje houdt jouw baby, peuter of huisdier veilig zodat jij met een gerust gevoel kunt genieten van jullie vrije tijd. Gebruik het veiligheidshekje om jouw trap te blokkeren, een kamer af te zonderen of een eigen box te bouwen en creëer een veilige ruimte waarin je kindje kan genieten! Handig in gebruik! Krijg jij slotsystemen ook nooit met één hand open? Het Curify® traphekje is jouw ideale oplossing. Als ouder doe je vrijwel alles met een kleintje in je armen en is er niets fijner dan te kunnen Multitasken. Met twee slimme grijphaken maak jij jouw nieuwe traphekje gemakkelijk met 1 hand open en kun je je volledig op jouw kindje focussen. Bouw jouw eigen speelbox en werk thuis weer met volle focus! Veiligheid Voorop! Jouw nieuwe traphekje werkt met een hoogwaardig, betrouwbaar spanningsslot en kan de veiligheid van jouw kindje voor 100% waarborgen. Draai het slotsysteem in de linkerbovenhoek simpelweg aan en geniet zorgeloos van quality time met jouw kleine draakje.

Voordelen:

Met 1 hand te openen en sluiten

Ook geschikt voor huisdieren

Snelle montage

Populair - nummer 1

LotaHome®- Oprolbaar Traphekje - Veiligheidshekje - Babyhekje - Hondenhek

Bent u het zat om continu te stressen over uw baby die zomaar van de trap af kan vallen? Of over uw hond of kat die zomaar naar boven kan glippen? Dan hebben wij de ideale oplossing voor u! Met dit oprolbaar traphekje creëert u een veilig thuis; sluit gemakkelijk uw trap, deuropening, gang, keuken of veranda af voor uw hond of baby met dit stevige traphek. Ideaal voor thuisgebruik, maar ook gemakkelijk om mee te nemen naar bijvoorbeeld uw vakantieadres. Praktisch en zorgt voor écht een stukje veiligheid: Het traphekje is eenvoudig in en uit te rollen middels de draaiknop wat met één hand te bedienen is. Het traphekje kan gemakkelijk bevestigd worden in deur of trap openingen en heeft een maximale breedte van maar liefst 130 cm, waardoor deze ook zeer zeker geschikt is voor de wat bredere openingen. Wordt geleverd met bevestigingsmateriaal en aftekenpapier van de schroefpositie waardoor het traphekje binnen enkele ogenblikken al klaar is voor gebruik! Zie de bijgevoegde installatie video via de pc. Het oprolbaar veiligheidshek beschikt over een dubbele ontgrendeling waardoor deze gemakkelijk te openen is voor volwassenen maar onmogelijk te openen is voor hondenpootjes of babyhandjes. Zorgt voor écht een stukje veiligheid!

Voordelen:

Handig in gebruik

Comfortabel

Makkelijk te bevestigen

Nummer 2

Safety 1st Easy Close Metal Traphekje - 73 t/m 80 cm - Uitbreidbaar

De gemakkelijke oplossing voor ouders, maar voor kinderen een babyhekje! Het Safety 1st Easy Close Metal veiligheidshek met SecureTech® combineert eenvoud en veiligheid in een U-vormig drukhek. SecureTech®-indicator in het nieuwe handgreepontwerp zorgt ervoor dat de poort veilig wordt geinstalleerd en goed wordt gesloten. Een slimme functie vergemakkelijkt ook de installatie en het moeiteloos opnieuw vastmaken van het babyhekje. Dit brede babyhekje is handig in gebruik, terwijl een dubbel vergrendelingsmechanisme bijdraagt aan de veiligheid. Dit traphekje is geschikt voor openingen tussen 73cm en 80cm maar kan met apart verkrijgbare verlengstukken verlengd worden tot 136cm.

Voordelen:

Makkelijk uitbreidbaar

Extra brede opening maakt het gemakkelijk om door te lopen

Compatibel met afzonderlijke accessoires (Y-spindels) voor trapbalusters

Nummer 3

Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm

Het Hauck traphekje Open 'n Stop biedt kindvriendelijke veiligheid voor in huis. De bevestiging is zeer eenvoudig. Het metalen hek wordt geklemd door druk op muren of deuren. Boren of schroeven is niet nodig. Het Hauck Open 'n Stop veiligheidshek is geschikt voor breedtes van 75-80 cm en heeft een tweeledige handmatige vergrendeling. Het hekje kan met één hand geopend en gesloten worden door de kinderveilige sluiting. Het Hauck Open 'n Stop traphekje is SGS gecertificeerd en biedt optimale veiligheid voor je kindje. 75 - 80 cm = het traphekje zonder verlengstukken 84 - 89 cm = het traphekje + verlengstuk van 9 cm (apart verkrijgbaar) 93 - 98 cm = het traphekje + twee verlengstukken van 9 cm (apart verkrijgbaar) 96 - 101 cm = het traphekje + verlengstuk van 21 cm (apart verkrijgbaar) 105 - 110 cm = het traphekje + verlengstuk van 9 cm (apart verkrijgbaar) + verlengstuk van 21 cm (apart verkrijgbaar) 117 - 122 cm = het traphekje + twee verlengstukken van 21 cm (apart verkrijgbaar) * Wanneer je de apart verkrijgbare Y-spindels gebrukt in combinatie met de verlengstukken, zijn dezelfde opties mogelijk.

Voordelen:

Het traphekje wordt met druk bevestigd

je hoeft dus niet te boren

Handmatig vergrendelingsmechanisme met dubbele veiligheidspal

Nummer 4

Goliving oprolbaar traphekje – Veiligheidshekje – Kinderhekje – Stevig mesh

Je huis veilig houden voor baby of huisdier? Kies dan voor dit oprolbare traphekje van Goliving! De allerkleinsten zijn ontzettend avontuurlijk. Dat is soms best wel spannend: want wie weet wat er allemaal kan gebeuren als je even niet oplet! Dit handige oprolbare hekje van Goliving biedt uitkomst. Stevig, duurzaam mesh materiaal, een kindveilige sluiting: dit traphekje heeft het allemaal. Bovendien is dit hekje in te zetten voor doorgangen tot wel 150 centimeter! De voordelen op een rijtje • CE – certificaat • Extra stevig • Klim-proof materiaal • Kindveilige sloten • Makkelijk te installeren • Milieuvriendelijk gerecycled materiaal • Handig bij jonge kinderen én nieuwsgierige viervoeters • Geschikt voor trappen en gangen van 10 tot 150 centimeter breed

Voordelen:

Klim-proof materiaal

Kindveilige sloten

Geschikt voor trappen en gangen van 10 tot 150 centimeter breed

Extra stevig

Ook in zwart leverbaar

Nummer 5

Wat is een traphekje precies?

En traphekje instaleer je in huis of in de deuropening om de toegang van je nieuwsgierige kindje te beperken. Het is om gevaarlijke situaties te voorkomen wanneer je kindje zelf op ontdekkingstocht gaat. Een traphekje kan gebruikt worden voor baby's, dreumesen en peuters van verschillende leeftijden en gewicht. Niet alleen voor mensenkindjes is een traphekje trouwens geschikt, ook is een traphekje handig voor (kleine) hondjes.

Welke traphekjes zijn er op de markt?

Traphekje zonder boren - klembevestiging

Een van de handigste dingen aan traphekjes is wel dat er traphekjes zijn waarbij je geen gaten in de muur hoeft te boren. Deze traphekjes zet je centraal tussen twee steunpunten in en daarna draai je schroefdraad met doppen op 4 punten uit totdat ze allemaal klem zitten tussen de steunpunten. Deze manier van bevestigen heet; klembevestiging.

Dit type traphekje is handig wanneer je geen mogelijkheid hebt tot het vast boren van een traphekje of als je geen gaten wilt maken omdat traphekjes tijdelijk zijn. Het monteren van dit type hekjes wordt door de meeste mensen als zeer gemakkelijk ervaren.

Oprolbaar traphekje

Het oprolbare traphekje is een traphekje die een gespannen deel van Mesh heeft. Het is flexibel materiaal en het rolt zich op als het hekje open is. Het frame staat aan de zijkant en aan de andere kant hangt het ophang mechanisme. Het traphekje sluit door aan de stof te trekken en het te bevestigen aan het ophang mechanisme. Wanneer dit type traphekje niet gebruikt wordt is het systeem ook nauwelijks zichtbaar omdat het aan 1 zijde is gemonteerd en opgerold hangt in een nette slanke koker. Zo hangt het veilige traphek niet in het zicht, dit is prettig want het oog wil natuurlijk ook wat ;)

Traphekken met frame

In de meeste gevallen zijn deze traphekjes gemaakt van het materiaal: metaal of hout. De houten traphekjes zijn tegenwoordig wat minder populair. Qua functie is een houten traphekje exact het zelfde als een metalen hekje. Beide beschikken over spijlen en een deurtje die twee richtingen uit draait.

Traphekjes met frame zijn meestal voorzien van klembevestiging of muurbevestiging met schroeven. Het hekje zit dus stevig vast tussen twee muren, een deurpost of andere steunpunten en in het midden van het hekje zit een los deurtje welke je open kan maken d.m.v. een speciaal kinderslot. Het slot is dus niet makkelijk te openen waardoor je dreumes of peuter onmogelijk toegang krijgt tot de trap of de ruimte waar het hekje voor staat.

Verlengstukken

Voor metalen traphekjes zijn er verlengstukken op de markt te verkrijgen. Mocht de ruimte te groot zijn tussen twee steunpunten waar je een traphek nodig hebt, dan kun je gebruik maken van één of meerdere verlengstukken. Ook is een verlengstuk handig als je bijvoorbeeld een betere en veiligere plek wilt creëren.

Bijvoorbeeld: bovenaan een trap plaatsen de meeste mensen een traphekje vrijwel direct bij het trapgat op de hoogste trede. Om een veiligere situatie te verzorgen kun je d.m.v. 2 korte verlengstukken vóór het trapgat een ruimere instap maken zodat het traphekje net ietsjes vóór het begin van de trap staat i.p.v. direct bij de hoogste trede. 

Waarom een traphek kopen?

Voor veiligheid

Een traphek koop je voor de veiligheid. Het wordt ook wel een veiligheidshekje genoemd. Door een veiligheidshekje te plaatsen op plekken waar het gevaarlijk is voor je kleintje voorkom je ernstige ongelukken. Door bijvoorbeeld een traphekje in de openingen onderaan en bovenaan de trap te plaatsen, voorkom je dat je kind zelf de trap op kan klimmen en hierdoor kan vallen.

Toegang tot ruimte beperken

Heb je een ruimte waar spullen staan die niet geschikt zijn voor kleine kindjes? Of is de keuken bijvoorbeeld onveilig terrein? Dan kun je door het gebruik van een traphekje in de opening de toegang ontnemen. Je kleintje kan dus niet verder dan het traphekje komen en zal dus altijd binnen de door jou bepaalde veilige zone blijven.

Traphekje kopen? Houd hier rekening mee

De ruimte tussen twee steunpunten

Het is belangrijk om te weten hoeveel ruimte er tussen de twee punten zit waar je het hekje wilt plaatsen. Dus dat kan zijn de ruimte tussen twee muren, tussen deurposten, of een doorgang waar andere steunpunten zitten. Het is belangrijk dat je weet wat de ruimte is waarvoor je een traphekje nodig hebt. Zo kun je gericht zoeken naar de juiste maat en weet je zeker dat het juiste traphekje kiest.

Het formaat

De meeste traphekjes met een frame hebben een variabel formaat. Wat betekend dat je ze uit kunt schuiven en vergroten naar een ander formaat. Of door middel van verlengstukken verder kunt uitbreiden tot een maximale breedte welke na verlenging nog steeds zeer stabiel is. Traphekjes van dit type zijn de veiligste traphekjes die er zijn. 

Oprolbare traphekjes kunnen helemaal ver uitrollen. Sommige wel tot 160 cm of 180 cm. Ondanks dat ze ver kunnen uitrollen zijn het nog steeds veilige traphekjes. 

Type bevestiging

Zoals we hierboven al vertelde zijn er verschillenden manieren van bevestiging. Je kunt kiezen tussen schroefloos bevestigen door middel van klemmen uitdraaien totdat deze stevig vast zitten tussen twee steunpunten. Deze manier van bevestigen is daardoor meteen in breedte verstelbaar. Het past daarom tussen menig deurpost en trapgat. Echter zien wij wel dat dit type bevestiging alleen bij metalen of houten traphekjes voorkomen die beschikken over een frame.

Merkgebonden verlengstukken 

Dit is vooral handig als je aan een van de kanten geen behoorlijk steunpunt in de buurt hebt. Zo kun je door het verlengstuk een bepaalde hoek creëren en het traphekje toch op de plek plaatsen waar hij nodig is. Verlengstukken zijn compatible voor hetzelfde merk waar je het traphekje van kiest. Dus let hierbij op dat je verlengstukken aanschaft van hetzelfde merk als het traphekje. Zo weet je zeker dat de verlengstukken ook te koppelen zijn en daardoor het traphekje volledig veilig is. 

Het slot

Het slot is zo gemaakt zodat kleine kinderen zelf het hekje niet open kunnen maken. Voor de ouder is het een soort handigheidje omdat het slot vaak bestaat uit het handmatig vergrendelingsmechanisme met dubbele veiligheidspal. In de meeste gevallen is het door de ouder wel met één hand te bedienen zodat je met je kind in je arm veilig het hek kunt openen. Zo kun je alle focus op je kleine schatje blijven houden.

Traphek past overal, maar let op!

Doordat er verschillende modellen hekjes zijn met eventuele verlengstukken en diverse soorten bevestiging, kunnen op iedere plek in huis wel traphekjes geplaatst worden. Door het plaatsen van een traphekje is voortaan je kindje veilig in de ruimte waar jij hem of haar hebt neergezet.

Het enig waar we voor willen waarschuwen is dat sommige merken aangeven in hun productomschrijving waar het product wel of niet geplaatst mag worden en voor welke leeftijd en gewicht het hekje geschikt is.

Leeftijd en gewicht

De het gebruik van verschillende materialen is er een verschillend advies voor populaire merken traphekjes. Er is niet een standaard leeftijd of gewicht voor. De gebruiksvoorwaarde van elk type traphekje is dus anders. Zo kun je bijvoorbeeld langer gebruik maken van een metalen of houten traphekje dan van een oprolbaar traphekje. Waarom? Omdat een traphekje gemaakt van stevige materialen zoals metaal en hout in het midden veel stabieler en steviger zijn dan de rol variant.

Het type rolhekje is voorzien van een zacht en flexibel Mesh materiaal wat bijvoorbeeld niet bestand is tegen klimmende of opspringende kinderen van een bepaalde leeftijd of gewicht. Ook heeft de breedte waarop het uitgerolde traphekje staat nog invloed op de stevigheid van de barrière. Logisch is natuurlijk dat hoe verder het traphekje is uitgerold, hoe minder stevig het middenstuk is.

Natuurlijk wordt bij maximale verlenging alsnog 100% veiligheid gegarandeerd. Maar let er dan wel op dat je goed let of het traphekje geschikt is voor de geplande locatie, leeftijd en gewicht van je kindje. Want alleen wanneer je deze veiligheidseisen opvolgt kan de producent zijn product voor 100% waarborgen. 

Huisdieren

Traphekjes worden ook wel verkocht om voor huisdieren te gebruiken. Met name voor (kleine) hondjes. Soms wil de situatie zich voordoen dat je je hond wilt beperken tot een bepaalde ruimte in huis, de trap of de tuin. Hierbij komt een traphekje ook perfect van pas.

Andere oplossing om ruimte te beperken

Heb je geen plek voor een traphekje? gebruik dan een loopstoeltje om je kindje in te zetten. Zo kun je je ontdekkende kindje lekker de ruimte geven zonder dat hij of zij risico loopt. 

 

Veel gestelde vragen (FAQ)

De meeste traphekjes passen in een normale deuropening. Wat betekend dat kinderwagens er door heen moeten passen. Ben je benieuwd of jouw kinderwagen door het traphekje past? Meet vooraf op welke ruimte je nodig hebt om de doorgang te kunnen maken.

In de doos zit naast het traphekje meestal bevestigingsmateriaal en een gebruiksaanwijzing bijgesloten. In sommige gevallen zit er ook gereedschap zoals een inbussleutel of schroevendraaier bij.