10x de beste neuszuiger om vastzittend slijm uit neusjes te verwijderen.

10x de beste neuszuiger om vastzittend slijm uit neusjes te verwijderen.

Een neuszuiger is een ideale tool om slijm en snot te verwijderen uit neusjes van baby's, peuters en jonge kinderen. Wanneer je baby's neus verstopt zit en je kind er last van heeft wil je je kindje natuurlijk helpen om er van af te komen. Kindjes weten vaak nog niet hoe ze zelf moeten snuiten en daarom zijn er handige neuszuigers op de markt om je een handje te helpen. Ze zijn er elektrisch en werken d.m.v. een batterij of oplaadbare accu, en er zijn pompjes welke zonder stroom te gebruiken zijn. Door de neuszuiger bij je kindje te gebruiken, zal je kindje snel verlost zijn van de verstopte neus en kan iedereen weer rustig en vrij ademen, - letterlijk!

Wat de voordelen van een neuszuiger zijn vertellen we je graag in dit blogartikel. Ook delen we onze tips & tricks over dit handige apparaatje en lees je onze bevindingen waarom het zo handig is om een neuszuiger te hebben. Onze top 5 geeft een duidelijk overzicht weer van welke 5 neuszuigers volgens ons de beste neuszuigers zijn.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Beste neuszuiger 

Beste elektrische neuszuiger - Hoy en Dia® Neusreiniger Baby Snoetenpoetsers - Neuspeer met USB

Beste handmatige neuszuiger - Neuszuiger voor baby - Nûby

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Hoy en Dia® Neusreiniger Baby Snoetenpoetsers - Neuspeer met USB de beste is.Er zijn verschillende redenen waarom een deze neuszuiger vaak als de beste optie wordt beschouwd voor het reinigen van de neus. Ten eerste zorgt de neuszuiger voor een effectievere verwijdering van neusvocht en verstopte neus dan bijvoorbeeld neusspray of neusdruppels. Dit komt omdat de neuszuiger een fysieke druk uitoefent om het neusvocht uit de neus te zuigen.

 

Hoy en Dia® Neusreiniger Baby

We kennen het allemaal. Ons kindje die continue huilt en niet goed meer slaapt vanwege een verstopt neusje. Verhelp nu veilig, hygiënisch en snel dit vervelende terugkerende probleem. En ervaar het gemak van het verwijderen van neusslijm met de neusreiniger van Hoy en Dia. Siliconen opzetstukken Er worden 2 zachte siliconen opzetstukken meegeleverd. - 1 bolvormige tip welke geschikt is voor pasgeboren baby’s tot 1 jaar. - 1 trechtervormige tip welke geschikt is voor kinderen ouder dan 1 jaar. De zachte siliconen tips zijn erg makkelijk te verwisselen en tot maar liefst 90 graden te buigen. Geschikt voor alle baby en kinderneusjes Door de 2 verschillende siliconen opzetstukken is de neusreiniger van Hoy en Dia geschikt voor baby’s en kinderen van alle leeftijden. Kies in alle gevallen de passende siliconen tip die uw baby en kindje helpt met het veilig, voorzichtig en makkelijk uitzuigen van het neusslijm.

Voordelen:

Geschikt voor alle baby en kinderneusjes

Siliconen tips welke tot 90 graden te buigen zijn

Oplaadbaar d.m.v. USB

Nadelen:

Geen LCD display

Eenvoudig model

Nummer 1 - Beste koop

Hoy en Dia® Neuspeer baby

We kennen het allemaal. Ons kindje die continue huilt en niet goed meer slaapt vanwege een verstopt neusje. Verhelp nu veilig, hygiënisch en snel dit vervelende terugkerende probleem. En ervaar het gemak van het verwijderen van neusslijm met de neusreiniger van Hoy en Dia. Siliconen opzetstukken Er worden 3 zachte siliconen opzetstukken meegeleverd. - 1 bolvormige tip welke geschikt is voor pasgeboren baby's tot 1 jaar. - 1 trechtervormige tip welke geschikt is voor kinderen ouder dan 1 jaar. - 1 langwerpige tip welke geschikt is voor het verwijderen van oorsmeer bij kinderen ouder dan 1 jaar. De zachte siliconen tips zijn erg makkelijk te verwisselen en tot maar liefst 90 graden te buigen.

Voordelen:

Kan ook gebruikt worden bij oorsmeer

Met LCD scherm en Ledverlichting

Nummer 2

Hoy en Dia® Neusreiniger baby Aspirator

Productbeschrijving We kennen het allemaal. Ons kindje die continue huilt en niet goed meer slaapt vanwege een verstopt neusje. Verhelp nu veilig, hygiënisch en snel dit vervelende terugkerende probleem. En ervaar het gemak van het verwijderen van neusslijm met de neusreiniger van Hoy en Dia. Siliconen opzetstukken Er worden 4 zachte siliconen opzetstukken meegeleverd. - 2 bolvormige tips welke geschikt zijn voor pasgeboren baby's tot 1 jaar - 2 trechtervormige tips welke geschikt zijn voor kinderen ouder dan 1 jaar. De zachte siliconen tips zijn erg makkelijk te verwisselen en tot maar liefst 90 graden te buigen.

Voordelen:

Geschikt voor kinderen van alle leeftijden

Digitaal LCD scherm met Led verlichting

Verschillende standen

Nummer 3

Neuszuiger voor baby - Nûby

De neusreiniger van Nûby™ verlicht onmiddelijk neusverstoppingen bij de baby. Door middel van een zachte zuigkracht is het makkelijk om baby's neus veilig vrij te maken. De neusreiniger is voorzien van 4 wasbare filters. Hij is makkelijk mee te nemen dankzij z'n hygiënische dop en opbergdoosje. De handige draagbare neusreiniger van Nûby™ is makkelijk mee te nemen op verplaatsing. Zo kan je baby's neusje meteen verlichten bij neusverstoppingen. 4 hygiënische wasbare filters Reinigt de neus door middel van zachte zuigkracht Met hygiënische dop en opbergdoosje Compact ontwerp, perfecte grootte voor elke luiertas

Voordelen:

Handig formaat

Wordt geleverd met opbergdoosje

Incl. wasbare filters

Nummer 4

Neusreiniger voor Baby en Kind - Neuspompje

Uw baby of kind kan zelf zijn/haar neus nog niet snuiten waardoor de neus verstopt kan gaan zitten. Hierdoor zal uw kind een verstoorde nachtrust hebben. Tevens kan hierdoor ook de voedselinname verstoord raken en ook het gevoel van welzijn van uw kind. Kortom, niets is zo vervelend als uw baby of kind met een verstopte neus zit. Gelukkig is er nu deze neusreiniger van Go Go Gadget! Niet alleen gemakkelijk te gebruiken maar ook eenvoudig om uit elkaar te halen en schoon te maken. U haalt de kop van de neusreiniger eraf, reinigt alle onderdelen en droogt het goed af.

Voordelen:

Compact formaat

Makkelijk te reinigen en mee te nemen

Simpel in gebruik

Nadelen:

1 zuigkracht

Nummer 5

Wat is een neuszuiger precies?

Een neuszuiger is een soort stofzuiger om overtollig slijm en snot uit het kleine neusje van kleine kinderen te zuigen. Wanneer kinderen een volle neus hebben kunnen ze vaak zelf nog niet goed snuiten in een zakdoek en daardoor blijven ze rondlopen met een verstopte neus. Het belemmert het ademen en ze krijgen het vaak benauwd. Vaak loopt dit uit op een huilende baby of kind die zich niet lekker voelt. Verkoudheid is natuurlijk voor iedereen vervelend en daarom is de neuszuiger juist zo handig, want je kunt ze dankzij de eenvoudige bediening en de hygiënische dop makkelijk schoon houden en voor het hele gezin gebruiken. Neusreinigers zijn de ideale oplossing bij een verstopte neus!

Elektrische neusreiniger

Een elektrische neusreiniger is een handig apparaatje welke d.m.v. batterijen of een oplaadbare accu werkt. Het product is speciaal ontwikkeld om makkelijk en veilig in de neusgaten te komen en effectief te zuigen. Vaak beschikken dit soort neusreinigers over meerdere standen zuigkracht en diverse zachte opzetstukken. Op deze manier weet je zeker dat je baby of peuter verlost is van vuiligheid en voortaan een schone neus heeft. Doorgaans kan de elektrische neusreiniger niet tegen water en kan dus niet gebruikt worden met zoutoplossing.

Niet elektrische neusreiniger

Een neuszuiger zonder batterijen of accu werkt ook prima om het neusje makkelijk mee schoon te maken. Het is een hygiënisch product omdat je het helemaal kunt demonteren en daardoor makkelijk kunt schoonmaken. De zuiger, welke in 2 vormen komen, - namelijk in peervorm of in de vorm van een slang - werken als volgt;

De peer bedien je met de hand. Het bolletje knijp je in met je vingers waardoor de lucht uit het bolletje verdwijnt en er zuigkracht ontstaat aan de afgeronde punt. Zo zuig je makkelijk de neus leeg. Je kunt hierdoor niet te hard zuigen en je doet je kindje dus nooit pijn. Ook maakt het geen lawaai waardoor kindje er geen hinder van ondervindt. Naast het zuigen is een peertje ook handig om te vullen met lauwwarm zoutwater. Zo maak je makkelijk zelf een zoutwateroplossing om zo in het neusje te kunnen doen. Zoutwater lost slijm op. 

Het slangetje is een zuiger welke aan de ene uiteinde een zachte afgeronde punt zit en aan de andere kant een mondstuk welke je zelf in je mond doet om zachtjes te zuigen. Hiermee kun je dus zelf heel gemakkelijk de zuigkracht bepalen. Het slijm loopt vervolgens in het opvang reservoir en wordt tegengehouden door wasbare filters. Het slijm en snot komt dus niet in jouw mond terecht.

Het leuke aan deze twee modellen neuszuigers is dat je ze makkelijk mee kunt nemen in de luiertas bijvoorbeeld en je houdt ze makkelijk schoon d.m.v. heet water.

Waarom een neuszuiger kopen?

Je kunt er dus makkelijk het neusje van je kind mee schoon maken. Ze kunnen erdoor weer vrij ademen en merken dus minder van hun verkoudheid. Kinderen slapen over het algemeen ook beter met een neus die schoon is. Daarnaast is de functionaliteit van sommige modellen nog uiteenlopender omdat je ze ook zou kunnen gebruiken als schoonheidsproduct; bijvoorbeeld voor het verwijderen van mee-eters.

Voor baby's en jonge kinderen

Een neuszuiger is veilig voor baby's en kinderen omdat je het naar eigen wens kunt instellen. Je kunt ze zelfs al gebruiken vanaf de geboorte en dat is mega handig want een baby kan nog niet zelf snuiten. Neusreinigers hebben zachte afgeronde (meestal van silicone) opzetstukken en maken over het algemeen niet veel lawaai. Dat is wel zo prettig voor je kindje, want kinderen kunnen anders schrikken van het geluid. Dankzij de verschillende standen kun je zelf bepalen welke stand het fijnste is en zal je met volle tevredenheid gebruik kunnen maken van de neusreiniger.

De toepassing voor baby's; neus slijm verwijderen en sommige modellen geven aan ook oorsmeer te kunnen verwijderen.

Oorsmeer

De gehoorgang van een baby is korter en smaller dan die van een volwassene, gebruik daarom de meest smalle dop. De huid aan de binnenkant en de trilhaartjes zijn enorm kwetsbaar. Om te voorkomen dat de gehoorgang irriteert, je de trilhaartjes beschadigd of de oorsmeerverstopping erger maakt vragen wij je om uiterst voorzichtig te werk te gaan. Raadpleeg bij een overtollige verstopping altijd een huisarts en ga niet zelf doktoren.

Neem een aantal veiligheidsregels in acht wanneer je de zuiger bij oren gebruikt:

1) Gebruik de elektrische reiniger enkel voor de oorschelp en niet voor de gehoorgang!

2) Zuig enkel het overtollige oorsmeer uit.

3) Duw de siliconen tip niet te ver in het oortje van de baby of peuter.

Volwassenen

Neuszuigers kunnen natuurlijk ook voor jezelf gebruikt worden. Dankzij de meegeleverde accessoires kun je de zuiger zo instellen dat hij op vele neusgaten past. Lees altijd eerst aandachtig de gebruiksaanwijzing voordat je het apparaatje gebruikt zodat je zeker weet dat je de zuiger op de juiste manier gebruikt.

Toepassing volwassenen; Slijm weg zuigen, oorsmeer en mee-eters verwijderen.

Niet alle modellen zijn geschikt voor volwassenen. Het kan namelijk zijn dat de zuigkracht niet krachtig genoeg is en dat de opzetstukjes te klein zijn voor volwassen neuzen.

Neusreiniger kopen? Houd hier rekening mee

Een neuszuiger is niet echt een heel uitgebreid apparaatje, maar wel een hele handige om te hebben. Met de neuszuiger kun je makkelijk al het neusslijm moeiteloos verwijderen en zal het voor iedere baby en kindje de perfecte oplossing bieden. Zorg met een neuszuiger dat je baby en/of jonge kind snel weer verder kan genieten van de dag en/of nachtrust.

Dag en nacht functie

Op verschillende modellen neuszuigers zit ook een dag- en nacht functie. Wat betekend dat er een lampje op zit welke je in de nacht kunt aanzetten zodat je ziet wat je doet als het donker is. Het is een klein led-lampje welke bescheiden maar voldoende licht geeft bij de ingang van de neus. Zo kun je ook 's nachts je kindje helpen bij het reinigen van de volle neus en kun je de normale baby lamp uit laten.

Muziek voor afleiding

Er zijn zelfs neuszuigers welke een speciaal knopje voor baby muziek hebben zodat je je kindje even kunt afleiden en het afzuigen kunt vergemakkelijken.

BPA-vrij

Omdat de opzetstukken bij neuszuigers vaak van silicone gemaakt zijn kunnen we stellen dat de meeste neusreinigers vrij zijn van BPA (Bisfenol A - een chemische stof die in de industrie wordt geproduceerd en schadelijk is voor onze gezondheid). Siliconen zijn gemaakt van onschadelijk en gifvrije materialen. Het lijkt erg op plastic maar siliconen zijn vrij van BPA, weekmakers, pvc of andere schadelijke materialen.

Schoonmaken

Het schoonmaken van een de neuszuiger gaat op verschillende manieren. We weten inmiddels dat een elektrische neusreiniger niet waterbestendig is, dus dat betekend dat we deze niet met water moeten reinigen. Het bedieningsstuk kun je beter schoonmaken met een vochtige doek. De opzetstukken zijn makkelijk los te koppelen en in warm water schoon te maken. Er zitten vaak ook filters in welke makkelijk te vervangen zijn of sommige beschikken zelfs over wasbare filters. Hoe handig is dat?!

Gebruik

Nadat je de gebruiksaanwijzing hebt gelezen en het product volledig hebt schoon gemaakt zoals omschreven staat, kun je de juiste maat opzetstuk op de zuiger klikken. Bedien het apparaat, peertje of slang zoals de gebruiksaanwijzing vermeldt en zuig het neusje uit. Ga niet te diep naar binnen maar blijf oppervlakkig zodat je niks beschadigt of je kindje per ongeluk pijn doet.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Elektrische neuszuigers beschikken veelal over een digitaal schermpje welke weergeeft dat de batterij of accu bijna leeg is.

Je kunt door het ene neusgat dicht te houden meer kracht uit de zuiger in het andere neusgat krijgen. Probeer dit voorzichtig. Ben je echt niet tevreden? Neem contact op met de fabrikant. Vaak zijn er oplossingen voor omdat sommige fabrikanten 100% tevredenheids garantie bieden.