10x het beste opstapje voor je peuter.

10x het beste opstapje voor je peuter.

Als ouders zijnde wil je dat je peuter snel begrijpt hoe het werkt om de behoefte te doen op het toilet. Zindelijkheidstraining kan echter een uitdagend proces zijn, vooral als je peuter zich nog niet op zijn gemak voelt bij het gebruik van een gewoon toilet. Met behulp van een toiletverkleiner samen met een opstapje kun je je peuter helpen het toilet op een gemakkelijke en veilige manier te leren gebruiken. Daarnaast is een opstapje natuurlijk een super handig product om in elke ruimte in- en om het huis te gebruiken. Zo zijn ze er speciaal ontworpen voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

Wij hebben een zeer geschikt overzicht samengesteld van de beste opstapjes zodat jij makkelijk een keuze kunt maken welke waarvoor het beste is. Je checkt ze hieronder.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Het beste opstapje

Het beste opstapje van plastic - ToiletSquat Toiletkrukje / WC Krukje 

Het beste opstapje van hout - Minera® - Naturel Learning Tower

ToiletSquat Toiletkrukje / WC Krukje is de beste omdat het is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is stevig en sterk genoeg om tegen dagelijks gebruik te bestand. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Bovendien is het krukje licht en draagbaar, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.

 

 

Minera® - Learning Tower - leertoren keukenhulp

Kijkt jouw kleine chef-kok graag mee in de keuken? De MineraKids® leertoren is perfect voor alle nieuwsgierige, zelfstandige peuters die op eigen houtje op ontdekking gaan in de keuken. Stimuleer de leergierigheid van je kleine met deze verstelbare leertoren. ? Makkelijk verstelbaar - laat deze stoel met je kindje meegroeien! ? Eenvoudig te monteren. ? Stimuleer de emotionele en cognitieve ontwikkeling van je kind. ? Stevig en robuust design, veilig voor peuters. ? Naturel hout met witte planken. Stimuleer je kleine ontdekker Naar het principe van Montessori; laat je kind lekker zelf ontdekken en ervaren. Deze 2 in 1 leertoren en kinderstoel is een krukje en opstapje voor je kind. Deze helpt je kind beter bij de keuken of het aanrecht te komen. Hierdoor krijgt je kind meer mee van de sociale interacties en activiteiten in de keuken. Dit draagt bij aan een betere ontwikkeling van de taal en sociale vaardigheden!

Voordelen:

2 in 1 Leertoren en kruk in 1

Duurzaam

Zeer stabiel

4 kleuren hout

Nummer 1

ToiletSquat Toiletkrukje

De ToiletSquat is speciaal ontworpen om de hoek van natuurlijk ontlasten te evenaren. Het krukje laat je in een hoek van 35 graden zitten in plaats van een hoek van 90 graden. Hierdoor gaat ontlasten eenvoudiger en verklein je de kans op darmklachten, zoals aambeien, obstipatie of winderigheid. De hurkende houding zorgt voor ontspanning, waardoor persen bijna niet meer nodig is. Ook is er een kleinere kans dat er ontlasting in de darmen achterblijft waardoor de kans op darminfecties afneemt. Daarnaast heeft de ToiletSquat een handige uitsparing, waardoor je het krukje gemakkelijk onder de wc kunt schuiven als je het niet dient te gebruiken. Een handige bijkomstigheid van het toiletkrukje is dat kinderen het kunnen gebruiken als opstapkrukje. Dit stimuleert kinderen om zelf naar de wc te gaan. Bestel vandaag nog en ontdek zelf de voordelen van de ToiletSquat!

Voordelen:

Mooi design

Hoogwaardige kwaliteit

Nummer 2

Splendole Opstapje Inklapbaar Caravanopstapje

Duurzaam Gebouwd: Ben je op zoek naar een compact maar stevig opstapje voor in huis? Met afmetingen van 29 *22 *22 cm "wanneer volledig open, heeft Splendole's kleine opvouwbare opstapkruk de perfecte maat. Maar laat u niet misleiden door het compacte, draagbare formaat. Dit opstapje is vakkundig vervaardigd met behulp van premium, heavy-duty plastic dat supersterk is en gebouwd om lang mee te gaan. Bovendien is het grote stagebied uitgerust met een uniek gestructureerd oppervlak met grip-dots om ervoor te zorgen dat uw voeten niet wegglijden wanneer u erop staat, waardoor het een veilige keuze is voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Kan met gemak ladingen tot 150 kg dragen, zult u zich niet wiebelig of onveilig voelen wanneer u het gebruikt.

Voordelen:

Makkelijk voor op reis

zeer stabiel

Anti-slip

Nummer 3

Bo-Camp Opstapje Rond

Stevig stalen opstapje. Voorzien van een stalen frame met antislip bekleding. Maximale belasting: 150 kilogram. Treediepte: 26 cm. - Zeer solide opstap met antislip bekleding - Vergemakkelijkt het in- en uitstappen van onder andere een caravan - Stalen constructie met ronde buizen - Treediepte: 26 centimeter, hoogte: 25 centimeter - Belastbaar tot 100 kilogram

Voordelen:

Zeer stevige constuctie

Antislip bekleding

Nummer 4

UkkieBoo opstapje - Max 100kg

Is het Toilet te hoog voor je kindje, of het hoge keukenkastje moeilijk bereikbaar? Dat is verleden tijd met het dubbele opstapje van UkkieBoo, met behulp van het opstapje zal je kindje overal bij kunnen maar jij ook!

Voordelen:

Met 2 treden

Antislip

Handig in gebruik

Nummer 5

Wat is een opstapje precies?

Een handig opstapje is een trapje of krukje welke je kunt gebruiken om op moeilijk bereikbare plekken te komen. Het is een handige en onmisbaar artikel als het op zindelijkheidstraining aankomt. De juiste zithouding is hierbij heel belangrijk en daarom zijn opstapjes samen met toilet verkleiners een must-have voor je kind.

Een opstapje is een verhoging welke bestaat uit 1, of verschillende hoogtes. Sommige zijn opvouwbaar, verstelbaar in hoogte of beschikken over een leuning. Door de anti slip rubbers op het plateau zal je stabiel op het trapje kunnen staan en niet uitglijden. Trapjes of opstapjes beschikken over antislipvoetjes zodat het krukje niet verschuift. Een opstapje is een zeer veilig hulpmiddel in huis en kan daarom met alle vertrouwen gebruikt worden door kinderen. Het is een heel handig accessoire en een ware must have voor kleine kinderen.

Waarom een opstapje kopen?

Voor volwassenen weten we wel waarom we een handig opstapje kunnen gebruiken. Maar bij kinderen kan een opstapje enorm helpen bij het zelfredzamer worden in de ontwikkeling. Hieronder schetsen we wat situaties;

Bij het toilet

Een peuter opstapje is een handig trapje welke als een krukje gebruikt wordt in bijvoorbeeld het toilet. Het degelijk toiletkrukje is ervoor bedoelt om makkelijk toegang te krijgen tot de wc-bril, en wanneer de peuter met de juiste zithouding op het toilet zit, de voeten op het opstapje kan laten rusten. Zo kan de juiste zithouding aangenomen worden waardoor kinderen op de juiste manier kunnen ontspannen tijdens het toiletbezoek. Dit zorgt nadien voor soepeler ontlasten en daarom is een opstapje alleen al een absolute must have.

Dit trapje voor peuters is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten en maakt daarom zindelijkheidstraining een stuk makkelijker. Bovendien is het een geweldige manier om meer onafhankelijkheid bij je peuter aan te moedigen, waardoor ze meer vertrouwen krijgen in de dingen die ze zelfstandig doen. Dus als je op zoek bent naar een trapje voor bij het toilet dat zindelijkheidstraining een stuk makkelijker maakt, zoek dan niet verder.

Bij de wasbak

Handjes wassen is heel belangrijk. Kinderen zitten namelijk voortdurend met hun handen overal aan. Om er voor te zorgen dat kinderen makkelijk op de juiste hoogte bij de kraan kunnen, zijn daar handige opstapjes welke je neer kunt zetten zodat ze zelf gebruik kunnen maken van de wastafel. Ook hierbij geldt; het opstapje bevordert bij een peuter het vermogen onafhankelijk te zijn van de ouders om zelf te ontdekken wat hij of zij al kan. Er is nog veel te leren in de grote mensen wereld. Daarbij komt een opstapje perfect van pas.

Tanden poetsen is ook een mooi moment om een opstapje te gebruiken. Zo kan je kind veilig staan om goed de mond te reinigen.

Helpen met klusjes

Daarnaast zijn er natuurlijk nog ontelbare doeleinden waar een krukje voor gebruikt kan worden. Maar om nog een voorbeeld te noemen: het helpen van mama of papa bijvoorbeeld in de keuken. Door een opstapje te gebruiken staat je kleine ontdekker iets hoger en kan hij of zij makkelijk meekijken tijdens het bereiden van de maaltijd. Dit is ook weer een mooie manier om meer interesse te creëren in hoe voeding bereid wordt en wat mama daar samen met de kleine chef kok voor heeft moeten doen. Het opeten zal daarna een feestje zijn, want je peuter heeft het zelf gemaakt ;)

Opstapje kopen? Houd hier rekening mee

Een opstap is handig om in huis te hebben omdat het overal gebruikt kan worden waarbij op hoogte iets doen of iets pakken een probleem wordt. Met het behulp van een krukje heb jij en je kinderen alles binnen handbereik. Let nog even op de volgende dingen;

De hoogte

Weet vooraf waar je het opstapje voor wilt gaan gebruiken. Daarbij is belangrijk dat het krukje of trapje de juiste hoogte heeft.

Bijvoorbeeld; voor het gebruik van je peuter op het toilet. Daarbij is het belangrijk dat je kind makkelijk zelfstandig op het toilet kan klimmen. Een opstapje zal je kind veilig helpen om zelfstandig gebruik te maken van het toilet. Daarnaast is de hoogte ook nog belangrijk omdat de voetjes op de bovenkant van het opstapje moeten rusten. Op deze manier kan de juiste zithouding aangenomen worden. De juiste houding is met de knietjes 45 graden gebogen en voeten plat op de kruk.

Het model van de opstapje

Als de hoogte bepaald is en je weet waarvoor het krukje gebruikt gaat worden en door wie, dan is het makkelijk om te bekijken wat voor model je moet kiezen. Er zijn diverse modellen beschikbaar;

  • Opstapje uit 1 hoogte
  • In hoogte verstelbaar
  • Vouwbare opstapjes
  • Opstapje bestaande uit twee treden
  • Leertoren met leuning

Materiaal

Is het krukje alleen voor kinderen bedoelt, of gaan er ook volwassenen op staan? Het materiaal kan hierin nog onderscheid maken namelijk. Ook simpele krukjes van stevig kunststof kunnen op zich nog een behoorlijk gewicht dragen dus er is niet snel iets aan de hand. Materialen waarvan opstapjes gemaakt zijn;

  • Plastic of kunststof
  • Aluminium
  • Metaal
  • Houten

Duurzame investering

Met opstapjes doe je heel erg lang. Zeker als je er één kiest waar iedereen gebruik van kan maken dan is het een zeer veelzijdig hulp in huis. Je kunt een opstapje nadat je peuter zelfstandig op de wc kan komen zonder kruk, altijd nog gebruiken als je hoge keukenkastje moeilijk bereikbaar is bijvoorbeeld.

Hoeft niet in de weg te staan

Ben jij allergisch voor veel rommel op de vloer? Een opstapje hoeft niet altijd in de weg te staan. Er zijn namelijk krukjes welke je kunt opvouwen na gebruik. Je zet ze plat weg in een lade of naast de kast, en niemand ziet dat jij een krukje in huis hebt. Met een opstapje heb je met een paar eenvoudige stappen optimaal gemak, en heb je geen gedoe meer op hoogte.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Er zijn toiletverkleiners en opstapjes die een leuke afbeelding van verschillende cartoons hebben zoals van; Peppa big, finding dory of Paw Petrol. Dit zijn sets die bij elkaar passen. Zo kun je je kindje enthousiasmeren om toch op de wc te gaan zitten en zindelijk te worden. Het maakt de ervaring leuker en kinderen voelen zich prettiger op een toilet aangekleed met hun favoriete karakter.

Het ligt er een beetje aan over welk opstapje dit gaat. In principe kun je je trapje altijd in de auto leggen om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Zo kun je je opstapje bijvoorbeeld gebruiken als een caravan opstapje.