10x de beste zindelijkheidstraining voor het zindelijk maken van kinderen

10x de beste zindelijkheidstraining voor het zindelijk maken van kinderen

Het is nooit te vroeg om te beginnen met zindelijkheidstraining! Zelfs als je kindje nog maar een baby is kan hij of zij op een gegeven moment klaar zijn om te beginnen met trainen. Er is echter niet één pasklaar antwoord op de vraag "Wanneer is mijn kleintje klaar om zindelijk te worden?" omdat elk kind anders is en ieder kind zijn eigen tempo volgt. Om je kind zindelijk te laten worden zijn er diverse trainingssetjes te koop, welke je kind helpen om goed en zelfstandig de blaas onder controle te krijgen.

Het geeft de juiste handvatten en stimulatietools voor je kleine om het zindelijk worden te stimuleren en te belonen. Foutjes maken mag natuurlijk ook, sterker nog - het is iets wat er gewoon bij hoort. Bij het zindelijk maken van je kind heb je als ouders soms een lange adem nodig en het gaat niet altijd heel gemakkelijk en snel als je zou willen. Daarom zijn juist deze zindelijkheidstraining sets zo fijn om te gebruiken. Het geeft je tips, know-how’s, structuur en overzicht in het ingewikkelde proces zodat je schatje snel en met succes verlost raakt van de luiers.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste zindelijkheidstraining

De beste zindelijkheidstraining - Dryly Plaswekker tegen Bedplassen 

Beste zindelijkheidstraining onder de 15,- euro: Beloningssysteem Jongen - Zindelijkheidstraining kind

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Dryly Plaswekker tegen Bedplassen de beste is. In het Dryly Plaswekker Hero voor jongens zit één hele vriendelijke pandabeer, Wizzu. Hij is het vriendje van alle kinderen en zit vol innovatieve snufjes. Hiernaast ontvang je drie zwarte broekjes. In het broekje zitten sensordraadjes die vocht detecteren.

 

 

 

Dryly Plaswekker tegen Bedplassen voor Jongens

Het Dryly Plaswekker Hero voor jongens Jij bestelt het Dryly Plaswekker Hero voor jongens, wij zorgen ervoor dat het een feestje wordt! Met deze set ben je helemaal klaar om samen met je kind op een positieve manier met bedplassen aan de slag te gaan. In het Dryly Plaswekker Hero voor jongens zit één hele vriendelijke pandabeer, Wizzu. Hij is het vriendje van alle kinderen en zit vol innovatieve snufjes. Hiernaast ontvang je drie zwarte broekjes. In het broekje zitten sensordraadjes die vocht detecteren. Op deze boxershort kan de Dryly® zender worden vastgezet die een signaaltje naar Wizzu stuurt als er een ongelukje gebeurt. Wizzu zorgt met geluid dat je kind wakker wordt en stuurt meteen via het Wi-Fi netwerk een alarm naar de mobiele applicatie van de ouders.

Voordelen:

Handig in gebruik

comfortabel

makkelijk te bevestigen

Nummer 1 - Favoriet

Beloningssysteem Jongen - Zindelijkheidstraining kind

Stickerkaartensets met stickers specifiek voor jongens voor wanneer je de Zindelijkheidsbox opnieuw wilt gebruiken, of wanneer je aan een beloningssysteem voldoende hebt bij de zindelijkheidstraining. Natuurlijk kun je ze ook voor andere zaken gebruiken waarbij je je kind wilt belonen. Doe enthousiast en beloon je kind! Met stickerkaarten variërend van drie tot negen vakjes kun je de beloningsfrequentie verlagen op het moment dat jouw kind daaraan toe is. Natuurlijk ook met vrolijke jongensstickers om te plakken, wanneer je kind een succeservaring heeft.

Voordelen:

20 Stickerkaarten (10x dubbelzijdig) variërend van 3 5 7 tot 9 vakjes

120 Vrolijke jongensstickers

Plasdiploma

Nummer 2

Beloningssysteem voor Zindelijkheidstraining kind

Stickerkaartensets met stickers voor wanneer je de Zindelijkheidsbox opnieuw wilt gebruiken, of wanneer je aan een beloningssysteem voldoende hebt bij de zindelijkheidstraining. Natuurlijk kun je ze ook voor andere zaken gebruiken waarbij je je kind wilt belonen. Doe enthousiast en beloon je kind! Met stickerkaarten variërend van drie tot negen vakjes kun je de beloningsfrequentie verlagen op het moment dat jouw kind daaraan toe is. Natuurlijk ook met vrolijke dierenstickers om te plakken, wanneer je kind een succeservaring heeft.

Voordelen:

Goede en positieve stimulatie

Makkelijk in gebruik

Kleurrijk

Nummer 3

Beloningssysteem Meisje - Zindelijkheidstraining kind

Stickerkaartensets met stickers specifiek voor meisjes, voor wanneer je de Zindelijkheidsbox opnieuw wilt gebruiken, of wanneer je aan een beloningssysteem voldoende hebt bij de zindelijkheidstraining. Natuurlijk kun je ze ook voor andere zaken gebruiken waarbij je je kind wilt belonen. Doe enthousiast en beloon je kind! Met stickerkaarten variërend van drie tot negen vakjes kun je de beloningsfrequentie verlagen op het moment dat jouw kind daaraan toe is. Natuurlijk ook met vrolijke meidenstickers om te plakken, wanneer je kind een succeservaring heeft.

Voordelen:

Fraai design

Mooi vormgegeven

Leuke meidenstickers

Nummer 4

Beloningssysteem voor zindelijkheid

Een compleet beloningssysteem voor zindelijkheidstraining voor jouw kind? Met de beloningskaart (plaskaart), de beloningsstickers en het plasdiploma heb je alles in huis! Zo werk je samen op een leuke manier aan het zindelijk worden en wordt ieder plasje en poepje een feest met jouw kinderen! Pietertje Poep en Pleuntje Plas zijn de hoofdkarakters van dit mooie beloningssysteem met stickers. De unieke getekende plaskaart en de bijzondere poep- en plasstickers zijn een avontuur in het zindelijk worden. Ze helpen jou met iedere kleine stap op weg naar zindelijkheid: beloon ook het proberen, het zelfstandig handen wassen en maak voldoende compliementjes. Samen kunnen jullie het! Dit beloningssysteem voor zindelijkheidstraining bestaat uit: 1 stevige beloningskaart / plaskaart met voldoende ruimte voor stickers 1 stevig plasdiploma voor trotse, zindelijke kinderen 20 mooie plasstickers van Pleuntje Plas en 10 mooie poepstickers van Pietertje Poep. Iedere sticker is anders! Tips om jou als ouder te ondersteunen in de zindelijkheidstraining

Voordelen:

Zeer uitgebreid pakket

Leuk vormgegeven

Aparte poep en aparte plasstickers

Nummer 5

Wat is zindelijkheidstraining?

Wanneer je kind er klaar voor is kun je voorzichtig beginnen met zindelijkheidstraining. Er schuilen veel verschillende technieken achter zindelijkheidstrainingen en daarom is het soms lastig om de juiste manier te vinden welke past bij jou en jouw kind. Ben je nog zoekende naar de juiste aanpak? Verdiep je dan is in zindelijkheidstraining die je kant- en klaar online koopt zodat je je kindje kunt stimuleren om in een zo kort mogelijke tijd met plezier uit de luiers te komen. De voordelen ervan en de manier hoe het werkt bespreken we gaande weg in dit blogartikel.

Signalen

Het is een lastige vraag als het gaat om wanneer een kind klaar is voor zindelijkheidstraining, want er is namelijk geen specifiek antwoord op. Kinderen zijn allemaal verschillend. De één is er al sneller aan toe dan de ander en daarom kun je niet zeggen wanneer het er tijd voor is. Wat we wel weten is dat het moment dat kinderen signalen afgeven, je daar het beste naar kunt luisteren om het proces alvast in gang te zetten en het succes te vergroten. Signalen kunnen zijn; de luier steeds uit willen doen, op het potje of het toilet willen proberen te plassen & poepen, of het kan zelfs zo zijn dat je kind al voelt dat hij of zij moet plassen terwijl hij nog een luier aan heeft, en dit tegen je zegt. Gebruik deze signalen om zindelijkheid te voorspoedigen.

Beginnen met zindelijk maken

Zindelijkheidstraining voor baby's is een proces dat begint met het kennis laten maken met het potje of toilet. Dit kan door je kind te laten kijken hoe je naar het toilet gaat, zodat hij of zij van je voorbeeld leert. Daarna kan je het je kind zelf laten proberen. Als je kind eenmaal begrijpt wat er moet gebeuren, begin dan voorzichtig met plas- en poep momentjes aan te bieden op het potje of toilet. Doe dit tijdens specifieke situaties, zoals voor het verschonen van luiers, voor het bad en voor het naar bed gaan, voor- en na het eetmoment en na elk slaapje. Je laat je kind op deze manier heel voorzichtig kennis maken met het potje of het toilet.

Verschillen in aanpak

Waar de één het fijn vindt om zijn kind de hele dag in zijn blootje te laten rondlopen in de zonnige tuin wil de ander een structuur aanhouden zodat zindelijk maken duidelijk is voor ouders en kind. Voor iedereen werkt de aanpak uiteindelijk anders, maar het is wel handig als je vooraf een goed plan hebt. Je kunt op die manier dan ook duidelijk je kind sturen met wat de bedoeling is. Indien je al verschillende methodes hebt geprobeerd maar het wil nog niet helemaal lukken bij jouw kleine, verdiep je dan is in zindelijkheidstraining welke je kant- en klaar aangeleverd krijgt in een box. Dit zijn vaak beloningssystemen door middel van het plakken van stickers (en beloningingen als bijvoorbeeld; een kleine cadeautjes, iets lekkers of een uitje naar de speeltuin).

Zindelijkheidstraining: hoe de klus te klaren?

Zindelijkheidstraining kan een uitdagend en tijdrovend proces zijn, maar met het juiste plan en geduld kan het met succes worden gedaan. Een populaire methode is om gebruik te maken van een beloningssysteem of beloningskaarten. Door het belonen van een goede daad, doormiddel van stickers (en eventueel een klein cadeautje), kan je kind uiteindelijk een plasdiploma verdienen welke zeer enthousiasmerend werkt. Dit is een kant- en klare methode die je online koopt zodat je in één klap alle tools in huis hebt om de klus te klaren. 

Waarom zindelijkheidstraining kopen?

Het kan zo zijn dat je eerder al verschillende methodes hebt geprobeerd maar dat die aanpak niet werkt of niet voldoende heeft aangezet tot volledig zindelijk worden. Anderzijds kan het zijn dat je liever gelijk gebruik maakt van een structureel systeem. Zo weet je zeker dat het je jou en je kind de juiste houvast geeft en kun je de juiste routine aanhouden om makkelijker dit lastige en spannende proces aan te gaan.

Kies voor een belongssysteem

Als je kiest voor zindelijkheidstraining door middel van beloningskaarten of een beloningssysteem? Dan krijg je in een pakket alle tools thuis gestuurd welke je nodig hebt om het zindelijk worden makkelijker te maken. Je krijgt; schema's, tips en handvatten om deze periode op een prettige manier te doorlopen, en alle stickers & kaarten met leuke kleuren en favoriete afbeeldingen, -handig in een set thuisgestuurd.

Kinderen zijn gevoelig voor beloningen, en willen er vaak een tandje harder hun best voor doen als ze weten dat daarna een beloning krijgen. Een beloning kan zijn; een klein cadeautje van speelgoed, iets lekkers, een uitje naar de speeltuin of bijvoorbeeld naar de kinderboerderij.

Ongelukjes horen erbij

Ongelukjes horen erbij. En dat kan ook zelfs nog nadat hij of zij al zindelijk is gebeuren. Kindjes kunnen een terugval krijgen, of hebben soms te maken met een ingrijpende gebeurtenis waardoor het weer vaker mis gaat. Het zindelijk worden en zindelijk zijn is ook een grote verandering natuurlijk. Verwacht niet direct dat zindelijk worden en zindelijk zijn vlekkenloos gaat. 

Wordt niet boos

Wanneer het even mis ging is het belangrijk dat je als ouders niet boos wordt op je kind. Je kind doet het namelijk niet expres. Het is misschien een kwestie van - net te laat zijn, of niet naar de wc willen gaan omdat je kind zijn spel niet wilde onderbreken, het te lang heeft opgehouden, of omdat je kind het signaal toch nog niet goed genoeg aanvoelt. Angst of aandacht (tekort) kunnen ook een rol spelen om niet naar de wc te willen gaan. Kinderen plassen of poepen dus niet expres in hun broek. Sterker nog, die emotie kent een kind nog niet eens.  

Belangrijk is dat de aanpak om zindelijk te worden met liefde gebeurt. Doe je dat niet? Dan kan het zo zijn dat zindelijk worden alleen maar langer en lastiger wordt, het kan daardoor ook nog is langer duren voordat je succes bereikt. Blijf positief, dat is de enige succesvolle zindelijkheidstraining die leidt tot succes.

"Hoe kun je er dan het beste mee omgaan?"

Je legt uit dat het even mis is gegaan, en dat dat oké is. Dat de volgende keer als hij of zij moet plassen of poepen naar papa of mama toe komt om samen naar het toilet te gaan. Ongelukjes kunnen nou eenmaal gebeuren. Je laat je kind voor de zekerheid nog even plassen of poepen op het toilet of potje en daarna verschoon je je kind en trek je iets schoons bij hem aan.

Merk je dat deze ongelukjes nou weer vaker gebeuren? Hou dan in gedachte dat het beloningssysteem er altijd op elke moment weer bij gepakt kan worden. Je kind wordt weer opnieuw gestimuleerd door stickers plakken wanneer hij of zij het goed doet (dus netjes op het potje of de wc plast en poept).

Zindelijkheidstraining kopen? Houd hier rekening mee

Toilet aanpassen

Om het toiletbezoek van je kind makkelijker en comfortabeler te laten zijn is het prettig om het normale toilet een beetje aan te passen voor je kindje. Gebruik een opstapje en een toilet verkleiner zodat de billen van je kind niet door de wc bril zakken. Het is belangrijk dat het lichaam van je kindje tijdens zindelijkheidstraining ontspannen is en dan is het niet handig als de wc bril te groot is. Je kunt ook een toiletverkleiner met daaraan een vast opstapje gebruiken bijvoorbeeld.

4 tips tijdens het proces

Het kan moeilijk zijn om een peuter te trainen om zindelijk te worden, maar het is zeker de moeite waard. Hier zijn 4 tips die je op weg helpen:

1. Begin als je signalen opmerkt - zindelijkheidstraining hoeft niet te wachten tot je kind ouder is of pas wanneer hij bijna naar school gaat.

2. Stel een paar eenvoudige regels op - je peuter moet precies weten wanneer en waar hij naar de wc of potje moet, en het is belangrijk dat je kind deze duidelijke regels goed opvolgt.

3. Wees consistent - zorg ervoor dat je er alles aan doet om je aan alle regels voor toiletbezoek te houden; dit zal helpen om een sterke en goede basis te leggen voor toekomstig succes.

4. Beloon goed gedrag met beloningskaarten, stickers, iets lekker, een uitje of klein speelgoed - dit houdt ze gemotiveerd en op het goede spoor tijdens zindelijkheidstraining.

De zindelijkheidstraining op de juiste voet beginnen is de sleutel voor een soepele overgang van de luiers naar zelfstandige toiletbezoeken. Door redelijke doelen te stellen en daaraan vast te houden, helpt je je kindje zindelijk worden. Bovendien zal het belonen voor het maken van vorderingen hen aanmoedigen om hard te blijven werken!

Nachtelijk droog

Verwacht niet direct dat als je kind overdag zindelijk is, je kind 's avonds ook automatisch al gelijk droog is. Houd er rekening mee dat dit soms nog echt een lastigere opgave kan zijn dan overdag zindelijk worden. Zorg er in ieder geval wel voor dat je kind voordat hij naar bed gaat nog even naar de wc gaat. Mocht nachtelijk droog worden op schoolgaande leeftijd nog steeds niet willen lukken en denk je dat het een probleem is. Kijk dan is naar speciaal ontwikkelde plaswekkers. Deze plaswekkers helpen je kind bij het wakker worden als ze 's nachts moeten plassen. 

Zindelijkheidstraining leuk maken

Zindelijkheidstraining kan een uitdaging zijn, maar wanneer je het leuk maakt boek je sneller succes. Wees geduldig met je kind. Maak ondertussen zindelijkheidstraining zo leuk mogelijk door je kind aan te moedigen het potje of wc regelmatig te gebruiken. Maak gebruik van een boekje tijdens het plassen en poepen zodat je kindje zindelijk worden leuk vindt en op zijn gemak is. Zing een liedje en maak samen plezier zodat je kind vergeet dat hij of zij op de wc of het potje zit.

Ondergoed dragen

Er zijn vele manieren om je kind te helpen meer te weten te komen over het plassen op een potje of wc, inclusief het dragen van ondergoed. Wanneer je merkt dat je peuter klaar is om te beginnen met zindelijkheidstraining, schakel dan over van rompertjes naar normaal ondergoed. Dit zorgt ervoor dat het naar de wc gaan sneller en makkelijker gaat. Reken op een behoorlijke stapel onderbroeken, want ze zullen in het begin want je zal er veel moeten verschonen. Het is dan handig als je een voorraadje schone op de plank hebt liggen.

Training in de vorm van een plaswekker

Er bestaan ook digitale plaswekkers welke kunnen helpen om ‘s nachts zindelijk te worden. Indien het op jongere leeftijd niet lukt om uit de luiers te komen en je kind ’s nachts nat blijft, kun je gebruik maken van een plaswekker. Een plaswekker is een digitaal alarm systeem welke bij nattigheid een signaal afgeeft tijdens het slapen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Vraag jezelf af of het wel het juiste moment voor zindelijkheidstraining is. Is dat het wel? Probeer je kind dan te stimuleren met beloningssystemen. Zodra je kind merkt dat hij of zij het goed doet en daarvoor beloond wordt zal het naar de wc gaan makkelijker worden. Check onze top 5 voor de beste zindelijkheid methodes.

Niet forceren maar probeer je kind aan te moedigen om naar het toilet te gaan en als je kind het probeert (ook zonder ontlasting) beloon het direct. Soms werkt het om te zeggen dat de luiers op zijn en dat er geen nieuwe komen. Voorkom wel dat kinderen hun ontlasting op gaan houden. Hierdoor wordt ontlasting hard en kan het moeilijk worden om het er uit te krijgen (dit heet obstipatie).

Als je kind een week geen natte broek heeft gehad en netjes alles op de wc of potje doet spreekt met van zindelijkheid. Het kan natuurlijk altijd nog wel is voorkomen dat er een ongelukje gebeurt. Maar het gaat erom dat je kind snapt wat de bedoeling is op het toilet en herkent wanneer hij of zij moet plassen en poepen.