10x de beste toiletverkleiners voor je peuter.

10x de beste toiletverkleiners voor je peuter.

Zindelijkheidstraining is een belangrijke stap naar het zindelijk maken van peuters. Het valt niet te ontkennen dat zindelijkheidstraining voor peuters een uitdagend proces kan zijn, maar het is zeker niet onmogelijk. Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen, is hun zindelijkheidstraining zo comfortabel mogelijk maken door de juiste toiletbrilverkleiner voor hen te kiezen. Er zijn verschillende soorten toiletverkleiners op de markt verkrijgbaar, bijvoorbeeld een vrolijke toilettrainer met cartoons, in verschillende kleuren en toiletverkleiners voorzien van opstapje, handvatten en padding. Door voor de juiste wc bril verkleiner te kiezen afgestemd op de wensen van jou en je kindje zorg je uiteindelijk dat het zindelijk maken makkelijker gaat en dat het zelfstandige toiletbezoek voor je peuter prettig zal verlopen.

Een van de meest gestelde vragen van ouders is: "Welk type wc-brilverkleiner moet ik voor mijn peuter kopen?" Er zijn veel keuzes te maken en het kan moeilijk zijn om te weten wat het beste is voor je kind. Om het een beetje gemakkelijker te maken, zal deze blog de belangrijkste factoren beschrijven waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van een toiletverkleiner voor een peuter. Lees verder en zie onze top 5 om alles te weten over de beste toiletbril verkleiners voordat u uw aankoop doet!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste toiletverkleiner

Beste toiletverkleiner - LifeGoods WC Verkleiner met Trapje

Beste toiletverkleiner onder de 15,- euro - Keeeper Peppa Pig Toiletverkleiner 

Uit ons onderzoek is gebleken dat de LifeGoods WC Verkleiner met Trapje de beste is. Help je kind op een leuke en veilige manier de eerste stappen te zetten naar zelfstandigheid en zindelijkheid met de LifeGoods WC verkleiner! Gelukkig weet je met onze groene toiletverkleiner zeker dat jouw kleintje een toiletbril heeft die altijd goed past. Dankzij de zachte vulling en anti-slip voetjes verzeker je dat jouw kindje altijd prettig en veilig naar het toilet kan.

LifeGoods WC Verkleiner met Trapje - Trainer met Opstapje

Is het tijd dat jouw zoon of dochter uit de luiers gaat? Kies dan ook voor toilettrainer van LifeGoods. Het stevige trapje geeft kinderen een veilig gevoel zodat zij zich helemaal op hun gemak voelen. Binnen een mum van tijd zul je progressie zien. De toilettrainer is geheel verstelbaar en geschikt voor de meeste toiletten. Dankzij de anti-slip functie staat het trapje zeer stevig en geeft veel grip. Tevens is het de trainer opvouwbaar en makkelijk op te bergen of mee te nemen. Help je kind op een leuke en veilige manier zijn of haar eerste stapjes te zetten op weg naar zindelijkheid en zelfstandigheid! Hulp bij zindelijkheid De weg naar zindelijkheid en zelfstandigheid kan voor jouw en je peuter intens en langdurig zijn. Met behulp van de de LifeGoods toilettrainer geef je jouw kind letterlijk een opstapje naar zindelijkheid. Dit stimuleert de zelfstandigheid van je kind en versnelt hiermee de zindelijkheidstraining. Binnen een mum van tijd zul je progressie zien en komt zindelijkheid al snel in het vizier. Fijn voor jou en uiteraard voor je zoon of dochter!

Voordelen:

Inklapbaar

Verstelbaar

Makkelijk in gebruik

Nummer 1 - Favoriet

OwlyShop Pinguïn WC Verkleiner met Trapje

?Let op! De WC Verkleiner met Trapje is geschikt voor toiletten met een maximum Wc-hoogte van 40,8 cm. Zindelijkheid in stapjes Is het tijd voor jouw zoon of dochter om de eerste stappen van het potje naar de wc te maken? Wc's zijn groot en peuters zijn klein. Dan kan een wc best een eng ding zijn voor een kind. Bovendien staat een wc vaak in een betegelde ruimte, er is geen tot weinig houvast en een wc is hoog. Geen wonder dat een kind er vaak tegen opziet naar een echte wc te gaan. Kies dan ook voor onze Pinguïn WC Verkleiner met Trapje! Dat los je eenvoudig op met deze Toilet Trainer. Het is letterlijk het opstapje naar zindelijkheid. Het stevige trapje en de handvaten geven het kind een veilig gevoel, en dankzij de bril is het gat van de wc kleiner en je de angst in de wc te vallen wegneemt.

Voordelen:

Anti slip

Mooi design

Stevig

Nummer 2

Keeeper Peppa Pig Toiletverkleiner

De Keeeper Peppa Pig is een vrolijke toilettrainer met een afbeelding van Peppa Pig en George. Dankzij de rubber anti slip oppervlakken is de toiletverkleiner veilig voor je kind. De toilettrainer kan namelijk niet meer heen en weer schuiven op het toilet. De nieuwe technologie van overprint (IML) voorkomt dat de Peppa Pig afbeelding vervaagt of loslaat. Eigenschappen: Keeeper Peppa Pig Toilettrainer Kleur: grijs met aqua Design: Peppa Pig met George Extra veilig dankzij anti-slip oppervlak IML technologie

Voordelen:

Simpel in gebruik

Leuk design

Werkt stimulerend om zindelijk te worden

Nummer 3

FreeON Toiletverkleiner - WC verkleiner

Is het al tijd om zelfstandig te gaan leren plassen? Dan is deze toiletverkleiner van FreeON een ideale uitkomst! De FreeON wc- verkleiner is voorzien van een comfortabel en zitje zodat je kindje makkelijk op het grote toilet kunnen gaan zitten. De wc-verkleiner kan met een slim bevestigingssysteem eenvoudig geïnstalleerd worden op het toilet voor een stabiele zitting. De anti-slip bodem en de handvatten aan de zijkant waaraan je kindje zich kan vasthouden zorgen voor extra veiligheid. Doordat het potje van kunststof is gemaakt, is hij makkelijk hygiënisch en schoon te houden. De FreeON toiletverkleiner is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar (max. 50 kg).

Voordelen:

Makkelijk in gebruik

Zeer comfortabel

Makkelijk schoon te maken

Nummer 4

Landys WC Bril met Verkleiner

Deze Wc-bril met verkleiner past op iedere gangbare toiletpot en is praktisch onbreekbaar. De ingebouwde en uitneembare verkleinende bril is ideaal voor (kleine) kinderen. Het is dé ideale Wc-bril voor het hele gezin. De Wc verkleiner beschikt over een handige magneetsluiting en softclose aspect. Hierdoor blijft de bril tijdens het gebruik stevig zitten en klappen de brillen niet hard op elkaar. ? Te verstellen van 9 tot 19cm ? Voor kinderen én volwassenen ? Past op bijna ieder toilet ? Krasvrij en vormvast Toiletverkleiner voor iedereen Deze wc-bril met verkleiner is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Heb je de kinderbril niet meer nodig? Dan kun je deze eenvoudig losmaken van de grote wc-bril. Deze toiletverkleiner wordt geleverd als complete set met toiletzitting, montage set inclusief RVS scharnieren en een handleiding. Softclose- & magneet sluiting De Wc verkleiner beschikt over een softclose-sluiting; door de speciale scharnieren valt de wc-bril zachtjes naar beneden. Het gekletter van de wc-bril is vanaf nu verleden tijd. Dit is prettig voor jezelf en wel zo veilig voor de kleine kindervingertjes. De toiletverkleiner kan afzonderlijk van de grote wc-bril omhoog geklapt worden en blijft omhoog staan door de magneetsluiting. Met één druk op de knop (Quick release) is de kinder wc-bril afneembaar, waardoor deze gemakkelijk schoon te maken is.

Voordelen:

Softclose en Magneetsluiting

Strak design

Toiletbril voor jong en oud

Nummer 5

Wat is een toiletverkleiner precies?

Een toiletverkleiner is een kleine wc bril welke je op een normale toiletbril zet van het grote toilet en helpt bij zindelijkheidstraining van een kind. Het helpt de wc te verkleinen naar een kleinere zit zodat je peuter zelfstandig naar de wc kan zonder dat zijn of haar billen door het gat zakt. Een normale wc bril heeft een brede rand en een groot gat in het midden. Kleine kinderen kunnen hier niet lekker ontspannen op zitten om de behoefte te doen omdat ze zich constant moeten vasthouden om te voorkomen dat ze niet door het gat zakken. Daarom is het fijn om een juiste bril verkleiner te kopen voor je peuter.

Er zijn verschillende soorten toiletverkleiners op de markt;

Inzet verkleiner

Dit is een simpele wc verkleiner die je bovenop je eigen wc bril zet. Door een opstaand randje aan de onderkant zal de wc bril niet of nauwelijks verschuiven. Ze zijn universeel en passen daarom op elke toiletpot. De wc bril verkleiner haal je na het bezoek van je peuter weer gemakkelijk van het toilet af en berg je daarna op binnen bereik. Dit soort wc bril verkleiners zijn er in verschillende kleuren en plaatjes zoals van Peppa pig en Paw patrol. Maar natuurlijk zijn ze er ook in neutrale effen kleuren met bijvoorbeeld een zachte padding zodat het zitten prettiger wordt voor je kleintje.

Opklap verkleiners

Dit is een wc bril verkleiner en een wc bril voor het grote toilet in een. Het kleine wc brilletje zit vast in het midden en kun je om hoog en om laag klappen. Wanneer de verkleiner niet nodig is staat hij omhoog en kunnen grotere kinderen en volwassenen gewoon naar de wc gaan. Zodra je peuter naar de wc gaat is de verkleiner met veel gemak weer omlaag geklapt en kan hij of zij heel gemakkelijk naar de wc gaan. Het voordeel aan deze wc verkleiner is dat je geen losse accessoires in je toilet hebt staan en je toilet altijd een opgeruimde en nette uitstraling heeft.

Toilet trainer met trapje

Een toilet trainer met trapje is een compleet systeem in één. Dit systeem zorgt ervoor dat de alles klopt aan het toiletbezoek van je kleintje. Daar bedoelen we mee; het gemak, de juiste houding, en zelfstandigheid.

Het heeft een trappetje zodat het opstappen naar de wc makkelijk gaat. De houding wordt hiermee gelijk op de juiste manier gewaarborgd omdat de voetjes kunnen rusten op het trapje. Er zitten handvatten aan zodat je kleintje zich kan vasthouden en de bril heeft de juiste grip op de billetjes. Kortom, met deze toilet trainer creëer je de juiste comfort tijdens het zindelijk worden. Als je kind eenmaal zindelijk is kan dit systeem natuurlijk nog steeds makkelijk gebruikt worden om je kind zelfstandig naar het toilet te laten gaan.

Waarom een wc bril verkleiner kopen?

Een wc verkleiner koop je omdat de wc bril van het grote toilet eigenlijk nog veel te groot is voor kleine kinder billetjes. Kinderen zakken er doorheen en moeten zich constant goed vast houden en om hoog blijven tillen terwijl ze zich eigenlijk goed zouden moeten ontspannen. Door goed te ontspannen kan bijvoorbeeld de blaas en de darmen goed legen. De juiste houding is dus bijzonder belangrijk in het proces van zindelijk worden en de tijd daarna.

Wat heb je nodig?

Om de juiste houding tijdens het toilet gebruik te kunnen waarborgen zorg je voor een paar extra dingen;

Een krukje of opstapje: Dit opstapje heeft 1 of meerdere treden zodat je kindje zelf op de toilet bril kan komen. Hierna is het belangrijk dat de voetjes op de bovenkant van het trapje kunnen rusten en de knietjes 45 graden gebogen zijn.

Toilet bril verkleiner: Belangrijk aan een wc bril verkleiner is dat hij goed in de bril van het grote toilet past. Hij mag niet of nauwelijks schuiven want anders is je kindje nog steeds de houding aan het corrigeren en kan hij of zij niet voldoende ontspannen. Kies een toiletverkleiner welke lekker zit, bijvoorbeeld met zachte padding of een prettig kunststof.

Toiletverkleiner kopen? Houd hier rekening mee

Passend model

Door een passende wc verkleiner te kopen gaat het zindelijk worden gemakkelijker en leert je kind de juiste manier aan. Wanneer je verkleiner steeds weg schuift kan je kind ten eerste niet makkelijk zelfstandig op de wc verkleiner gaan zitten. Het schuift dan weg en de houding is niet correct. Daarbij kan het voorkomen dat als je kind niet goed op de verkleiner zit er ongelukjes gebeuren omdat de houding niet juist is. Daarnaast is het voor een kind ook niet makkelijk om de juiste plas- of poephouding aan te nemen.

Houding

Ja, er zijn plas- en poephoudingen en deze zijn zeer belangrijk. De juiste houding om te plassen is rechtop! met een gestrekte rug (oftewel, de grote prins of prinses in kindertaal). Daardoor kantelt de bekken en komt de urine op de juiste manier uit de blaas. De poephouding is met een bolle rug, dus ingezakt (oftewel; de kleine prins of prinses). Hier geldt ook dat de bekken op de juiste manier kantelt zodat de ontlasting er op de meest makkelijke manier uit kan komen. Een wc verkleiner helpt dus enorm bij de juiste toilethouding!

Complicaties

Als je niet investeert in een wc verkleiner dan zouden er lichamelijke complicaties kunnen ontstaan bij je peuter. Doordat de juiste houding niet kan worden aangenomen omdat je kind constant zijn eigen gewicht moet opvangen op de grote wc bril, kan het zo zijn dat hij of zij niet voldoende kan ontspannen tijdens het toiletbezoek. Urineweginfecties en te harde ontlasting liggen hierbij op de loer. Wees dit voor en kies de juiste toiletverkleiner voor je kleintje want dat voorkomt achteraf een hoop problemen. Ook is een verkeerd aangeleerde houding op het toilet funest om af te leren. Dus kies beter vooraf voor een geschikte toiletbril verkleiner. 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Je meet de diameter van binnenkant van je eigen toiletbril op en je weet wat de maat is voor de verkleiner. In de product specificaties staan altijd de afmetingen vermeldt.

De leeftijd waarop kinderen aan zindelijkheid training beginnen is per kind verschillend. De een maakt zelf aanstalten om op de wc te willen plassen, de andere doet nog graag zijn of haar behoeft op het potje. In principe kun je je gaan inlezen in de verschillende verkleiners wanneer je kindje op potjes plast. Het is een mooi moment om je kind hierna makkelijk laten wennen aan de grote wc.