10x de beste zitverhogers voor een veilige autorit

10x de beste zitverhogers voor een veilige autorit

Tegenwoordig zijn we bijna allemaal in het bezit van een auto en gebruiken we deze regelmatig om van A naar B te komen. Het is een fijn vervoersmiddel en ook om onze kinderen te brengen en te halen als ze ouder worden. Zodra je baby is geboren vervoer je je baby al in een autostoel, en naar mate je kindje groeit, wordt de autostoel aangepast zodat je kindje veilig blijft tijdens de rit en comfortabel in de stoel past.

Op een gegeven moment word je kind te groot voor een autostoel en kun je gebruik maken van een zitverhoger. Er zijn een hoop verschillende merken en soorten zitverhogers op de markt. In nederland zijn er regels verbonden aan autostoeltjes en zitverhogers. Je dient daarom goed rekening te houden met het gewicht en de lengte van je kind. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een opvouwbare autozitje of een opblaasbare zitverhoger. Je wil voor je kind natuurlijk de beste zitverhoger met een hoog zitcomfort, zeker als het gaat om lange autoritten.

Misschien wil je wel een extra zitverhoger voor als je twee auto's voor de deur hebt staan. Kortom, in dit artikel bespreken we alle in's en out's van zitverhogers zodat jij een goede keus kunt maken.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste zitverhoger

De beste zitverhoger: Bebeconfort Manga Safe Zitverhoger

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Bebeconfort Manga Safe Zitverhoger de beste  op de markt is. Manga Safe is het perfecte kinderzitje voor korte uitstapjes met familie of vrienden. De volledig gevoerde stoel is snel en eenvoudig te installeren en biedt comfort en veiligheid als een voorwaarts gericht autostoeltje voor oudere kinderen.

 

Bebeconfort Manga Safe Zitverhoger

Manga Safe is het perfecte kinderzitje voor korte uitstapjes met familie of vrienden. De volledig gevoerde stoel is snel en eenvoudig te installeren en biedt comfort en veiligheid als een voorwaarts gericht autostoeltje voor oudere kinderen. Ouders kunnen dit lichte en compacte autostoeltje, met een afneembare en wasbare hoes, in de kofferbak van hun auto bewaren voor wanneer ze het nodig hebben. De volledig gevoerde zitting biedt uitstekend comfort. De snelle en eenvoudige installatie, met toegankelijke gordelgeleiders, maakt dit autostoeltje ideaal voor korte reizen. Het kan gemakkelijk in de kofferbak worden opgeborgen dankzij het zeer lichte gewicht en het kleine formaat. Afneembare hoes Hoes kan op 30° gewassen worden

Voordelen:

Eenvoudig te installeren

Afneembare hoes

Licht gewicht

Beste keuze

Bebies First Zitverhoger Topo Isofix

Met de Bebies First zitverhoger met isofix Topo Black reist je kindje comfortabel én veilig. Dankzij het isofix bevestigingssysteem gaat het installeren van de Bebies First zitverhoger Topo veiliger, gemakkelijker en sneller dan andere zitverhogers zonder isofix. Je kunt de zitverhoger met isofix gebruiken zodra je kindje 125 cm lang is. Je bevestigt de Bebies First zitverhoger Topo eenvoudig en veilig in de auto met behulp van isofix en de autogordel. Eerst bevestig je de isofix haken in de isofixverankerpunten in de auto. Dit zorgt ervoor dat de zitverhoger goed vastzit in de auto en niet los kan komen van de achterbank. Daarna gebruik je de autogordel om je kindje vast te zetten. Het is belangrijk dat de autogordel hierbij netjes over de schouder van het kind loopt en dat het heupgedeelte van de gordel via de heupen loopt. Dit stimuleert een ergonomische houding en zorgt voor een veilige en comfortabele reis. Bovendien kan je kindje lekker naar buiten kijken. Dit maakt het reizen niet alleen comfortabel, maar ook erg leuk!

Voordelen:

Compact formaat

Snel en makkelijk te installeren

Isofix

Nummer 2

Auto Zitverhoger - Isofix

Comfort en veiligheid: Getest en goedgekeurd volgens de Europese ECE R44/04 norm De Fillikid zitverhoger is een comfortabel en veilig autozitje voor kinderen van 22 tot 36 kg. Deze kwaliteit zitverhoger is uitgerust met Isofix-connectoren voor extra veiligheid en stabiliteit. De zitverhoger heeft aan beide zijden brede gordelgeleiders, waardoor de 3-punts veiligheidsgordel eenvoudig en veilig kan worden vastgemaakt.

Voordelen:

Tot 36kg

Brede gordelgeleiders

Extra veilig

Nummer 3

Kinderzitje - Stoelverhoger

Deze ergonomisch gevormde stoelverhoger is voor kinderen met een gewicht van 15 tot 30 kilo (leeftijd van 3 t/m 12 jaar). Het zitje is comfortabel en zacht en voldoet aan de Europese norm voor veiligheidssystemen voor kinderen (ECE 44/04). De hoes is gemaakt van polyester en dus eenvoudig uit te wassen in de wasmachine.

Voordelen:

Comfortabel

Wasbare hoes

In meerdere kleuren verkrijgbaar

Nummer 4

Bubblebum Zitverhoger Autozitje Opblaasbaar

Bubblebum Booster is het eerste draagbare, opblaasbare en opvouwbare autozitje in de markt. Hiermee is uw kind overal en altijd verzekerd van een veilige autorit. Dit verhoogde kinderzitje is ideaal voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar met een gewicht van 18 tot 36 kg. Het voldoet aan alle veiligheidsnormen volgens de ECE R44/04. • Innovatieve booster (zitverhoger) voor 4 tot 12-jarige kinderen • Opblaasbaar, opvouwbaar en daarmee erg compact in gebruik • Unieke zitverhoger die kinderen meer comfort en veiligheid biedt tijdens het autoreizen • Perfect voor op reis, vakantie, huurauto of dagje uit door zijn lichte gewicht • Winnaar van vele internationale prijzen door zijn unieke eigenschappen

Voordelen:

Opblaasbaar

Perfect voor op reis

Uniek

Nummer 5

Wat is een zitverhoger?

Een zitverhoger wordt gebruikt zodra je kindje te groot is voor een autostoeltje. Je kindje komt door middel van een zitverhoger, hoger op de achterbank te zitten waardoor de gordel op de juiste plek zit. Als je kindje geen gebruik maakt van een zitverhoger dan zit de gordel niet zoals hij hoort te zitten en dit kan gevaarlijk zijn wanneer er sprake is van een ongeval. Je kindje dient te allen tijde veilig vervoert te worden en met het gebruik van een zitverhoger zit je kindje goed in de auto. Ook zorgt een zitverhoger ervoor dat je kind comfortabel zit en naar buiten kan kijken.

Een zitverhoger is gemaakt van zachte bekleding en je kan ervoor kiezen om een zitverhoger met armleuningen en rugleuning aan te schaffen voor extra comfort.

Een zitverhoger kan ook heel handig zijn om te gebruiken tijdens het eten. Vaak is je kind niet groot genoeg om op de juiste hoogte aan tafel te zitten en fijn te kunnen eten. Als je geen kinderstoel bij de hand hebt, dan is het een prima oplossing om hiervoor een zitverhoger te gebruiken. Ideaal als je bijvoorbeeld op reis bent!

Waarom een zitverhoger kopen?

Een zitverhoger of stoelverhoger is ideaal om te gebruiken voor een veilige autorit. Zitverhogers zijn niet alleen comfortabel voor je kind, maar ook nog eens ontzettend veilig als het om de veiligheid van je kind gaat. Het gebruik van autostoelen en zitverhogers is wettelijk verplicht in Nederland.

Standaard autostoelen zijn ontworpen op de lichaamslengte van volwassenen en dus niet op de lengte van kinderen. Het kinderlichaam zit dus te laag in een autostoel waardoor de gordel langs de nek van ene kind loopt en schuurt. De gevolgen van een botsing kunnen zeer ernstig zijn, omdat een kind waarvan de gordel langs de nek loopt kan stikken door de autogordel. Met het gebruik van zitverhogers kan je dit eenvoudig oplossen en je kind zit veilig in de auto. Doordat je kind in een zitverhoger zit loopt de gordel ook over de buik in plaats van de heupen.

Zitverhoger kopen? Houd hier rekening mee

Zitverhoger met of zonder rugleuning

Er zijn twee soorten zitverhogers, namelijk een gewone zitverhoger en een zitverhoger met rugleuning. Het voordeel van een zitverhoger met rugleuning is dat het een verstelbare hoofdsteun heeft met zijwaartse bescherming. Deze stoelen zijn geschikt voor kinderen vanaf een leeftijd van ongeveer 4 jaar en kan je gebruiken tot je kind 12 jaar is. Sommige van deze modellen met rugleuning beschikken over ISO-fix instalatie. Door het gebruik van ISO-fix zorg je voor nog meer veiligheid in de auto. Het stoeltje staat dan vast verankerd aan de achterbank door de speciale beugels welke bij de wat nieuwe auto's vaak al standaard aanwezig zijn. 

Een zitverhoger zonder rugleuning wordt vaak alleen vast gemaakt d.m.v. gordel instalatie. Je zet je kind op de verhoger welke los op de achterbank (of voorstoel) staat. En daarna zet je je kind en daarmee gelijk ook de verhoger vast. 

Voordelen zitverhoger

  • Zitverhogers zijn in vergelijking met andere autostoelen relatief goedkoop in aanschaf.

  • Zitverhogers zijn makkelijk te verplaatsen doordat ze licht zijn en makkelijk te installeren.

  • Een zitverhoger neemt niet veel ruimte in de auto in.

  • Je kind kan zelf de gordel om- en afdoen, dit bevorderd de zelfstandigheid.

  • De bekleding van een zitverhoger is vaak makkelijk te verwijderen en te wassen.

  • Een zitverhoger kun je op iedere gewenste plek in de auto plaatsen.

Veiligheidsvoorschriften

Let er altijd goed op dat als je een zitverhoger wil kopen, dat deze voldoet aan de Europese veiligheidseisen. Het is belangrijk dat een zitverhoger uitgebreid getest is en is goedgekeurd. Een goede zitverhoger voldoet aan een CE- keurmerk en dan weet je zeker dat je een veilige zitverhoger hebt.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Er zijn geen regels voor de plek van een zitverhoger. Het maakt geen verschil of je een zitverhoger achterin de auto zet, of op de bijrijdersstoel.

De regel hiervoor is dat je kind een gewicht heeft van 22 kilo en en lengte van 1,25. Als ze hieronder zitten moet je gebruik maken van een autostoel die bij de lengte en het gewicht van je kind past.

Ja, alle kinderen tot een lengte van 1,35 zijn verplicht om vervoerd te worden met een passend autstoeltje. Vanaf een lengte van 1,25 is dat een zitverhoger.